kézilabda

2021.01.22. 15:14

Továbbjutást ér a lengyel válogatott elleni győzelem

Bíró Imre szerint számolgatás helyett mindig a következő meccsre kell összpontosítani a játékosoknak.

Fotó: Napló-archív

Újabb két ponttal gazdagodott a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután csütörtök este 29–23-ra legyőzte Brazíliát az egyiptomi világbajnokság középdöntőjében. A magyar csapat gyakorlatilag végig vezetve teljesen megérdemelten kaparintotta meg a kettő pontot, ezzel megerősítve vezető helyét a csoportban.

– Bár sok játékosuk kézilabdázik Európában, Brazília a mérkőzés előtt sötét lónak számított – magyarázta Bíró Imre, a DEAC szakvezetője a Hajdú-bihari Naplónak. – Bár egyszer vezettek a meccsen a dél-amerikaiak, a magyar csapat meggyőzően játszott, és megérdemelten győzött. Örömteli, hogy a németek elleni találkozóhoz képest több indításgólt szereztünk, és ezúttal a szélsők is eredményesebbek voltak. A játékosok szépen elosztották egymás között a gólokat, számomra az ilyen igazi, jó győzelem, amikor mindenki hozzá tud tenni a sikerhez, így a játékosok is jobban sajátjuknak érzik az eredményt – mutatott rá a szakember.

Megnyílt az esély

Pihenőre most sem lesz sok idő, szombaton délután a lengyel válogatott vár a mieinkre, ha ott is győznek Lékaiék, akkor egészen biztosan megvan a továbbjutás. Bíró Imre amondó, nem érdemes számolgatni a meccs előtt, mert az csak megzavarja a felkészülést.

– Mindig a következő összecsapásra kell összpontosítani, azt kell megoldani. A brazilok elleni győzelemmel megnyílt az esély a továbblépésre, de ehhez még legalább egy találkozót nyerni kell a hátralévő két csoportmeccsből. Ránézésre a lengyel válogatott elleni mérkőzés ígérkezik könnyebbnek. Egy fiatal, remek felépítésű, kellően agresszív, jól védekező együttesről van szó, akik a saját kapujuk előtt igyekeznek a labda körül létszámfölényt kialakítani. Nem feltétlenül a jelen csapata, de, hogy a jövőben jók lesznek az biztos. Vehetőek, de ezt a pályán érvényesíteni is kell majd. Küzdelmes meccs vár a magyar válogatottra, afelől nincs kétségem – mondta el Bíró.

MSZ

Élőben az M4 Sporton

A Lengyelország–Magyarország mérkőzést szombaton 18 órától rendezik, az összecsapást az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

A magyar csapat mérkőzései:

  • szombat 18.00: Lengyelország–Magyarország (tv: M4 Sport)
  • hétfő 18.00: Spanyolország–Magyarország (tv: M4 Sport)
  • Az I. csoport állása

    1. Magyarország 3 3 – – 102–69 6

    2. Spanyolország 3 2 1 – 88–83 5

    3. Lengyelország 3 2 – 1 89–66 4

    4. Németország 3 1 – 2 99–75 2

    5. Brazília 3 – 1 2 75–91 1

    6. Uruguay 3 – – 3 48–117 0

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában