tollaslabda

2021.01.19. 09:32

Tóth Kristóf már harmadik a magyar ranglistán

A DSC-SI sokszoros korosztályos bajnok tollaslabdázója egyéniben megnyerte élete első felnőttversenyét.

Fotó: DSC-SI-archív

Jobban nem is kezdődhetett volna az idei év a cívisvárosi játékos számára, hiszen két érmet is begyűjtött a Living Sport Kupán.

A ceglédi megmérettetésen egy-két kivételtől eltekintve a teljes felnőtt magyar mezőny képviseltette magát. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola játékosa egyéniben a hazai László Dávid ellen sikerrel mutatkozott be (21–8, 21–16), majd a következő körben Könczöl Ádámot (Tisza TSE) búcsúztatta három szettben, a döntő játszmát 21–16-ra nyerve.

A legjobb nyolc között Nagy Sebestyén várt rá, aki ellen 21–19-re hozta az első szettet. A másodikban viszont a harmadik kiemelt pécsi tollaslabdázó (15–21) egyenlíteni tudott. A döntő játszmában Kristóf esélyt sem hagyott ellenfelének, és 21–12-vel a meccset is behúzta. Az elődöntőben a másodikként rangsorolt Mórocz Ákos (FBSE) sem tudta megállítani (21–17, 21–15). A fináléban az első helyen kiemelt Kereszti Zoltán (Tisza TSE) ellen lépett pályára, és az első játszmát viszonylag simán nyerte a 17. születésnapját februárban ünneplő debreceni tehetség 21–14-re. A folytatásban, mint kiderült, Kereszti érte el hamarabb a 21 pontot (18–21), de a döntő szettben újra a DSC-SI tollaslabdázója volt a jobb (21–13), s győzelmének köszönhetően immár a magyar ranglista harmadik helyére lépett előre.

Tóth Kristóf párosban klubtársa, Mester József oldalán is döntőt játszhatott, ahol azonban a Kereszti Zoltán – Könczöl Ádám duó (16–21, 19–21) két szoros játsz­mában nyert – számolt be az eredményről a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola hivatalos oldala.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában