körvonalazódik a menetrend

2021.01.28. 21:11

Megyei foci: műfüvön pótolják az elmaradt meccseket

Sűrű fürdővárosi hétvége: a négy bajnokiból hármat Hajdúszoboszlón rendeznek.

Fotó: Napló-archív

Némi huzavona után kialakulni látszik az első osztályú megyei labdarúgó-bajnokság menetrendje. A következő két hétvégén pótolják a koronavírus miatt a 14. és 15. fordulóból elmaradt meccseket, a február 13-i hétvégére pedig beiktattak egy időpontot, hogy ha most sem lehetne lejátszani valamelyik pótlást, akkor még a rendes tavaszi szezon kezdete előtt lezárhassák az őszt az együttesek. Az elmúlt időszakban változás állt be a koronavírus miatti szabályozásban:

amennyiben egy csapat a szövetség által kijelölt legvégső időpontban sem tudja pótolni a halasztott meccsét, akkor véget ér a türelem, és a zöld asztal mellett hirdetnek végeredményt.

A kiírást látva felmerülhet a kérdés, miért kell már májusban zárni a bajnokságot, amikor júniusban még bőven lehetne focizni.

– A válasz egyszerű, a megyei első osztály bajnokainak ott lesz még az osztályozó az NB III.-ba jutásért, tehát addig be kell fejeződnie a küzdelmeknek – válaszolt a Napló megkeresésére Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója. – A másod- és harmadosztály később is záródhatna, de ha nem muszáj, nem nyújtjuk azokat sem tovább. Természetesen ebbe beleszólhat a járványügyi-helyzet – mondta el a szakember, aki lapunk felkért egy kis esélylatolgatásra a szezon előtt. – Nagy változások nem lesznek az erőviszonyokban, a bajnoki címre legnagyobb esélye a jelenlegi éllovas szoboszlóiaknak van. Jó meccs lesz a Hajdúszoboszló-Monostorpályi, ahogy a Berettyóújfalu–Balmazújváros is – vélekedett Csige László.

A hétvégi fordulót böngészve feltűnhetett az érdeklődőknek, hogy a négy pótmérkőzés közül hármat (HSE-Monostorpályi, Kaba–Hajdúböszörmény és Sárrétudvari–Hajdúsámson) is a fürdővárosban rendeznek – a BUSE–Balmazújváros helyszíne az eredeti kiírásnak megfelelően Berettyóújfalu.

A megoldás az, hogy azok a csapatok, akiknek nem bírná el a pályája a mérkőzéseket a jelenlegi körülményeket között, választhattak négy előre kijelölt műfüves pálya (Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény és Balmazújváros) közül, hogy melyiken akarják lejátszani a bajnokijukat.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában