deac

2021.01.10. 19:40

Magyar Kupa: szenzációs győzelemmel jutottak tovább a debreceni futsalos lányok

A Debreceni Egyetem együttese gyakorlatilag egy félidő alatt biztosította a helyét a legjobb négy között, olvasható a deac.hu-n.

Fotó: deac.hu

A DEAC női futsalosai az egygólos hátrány ellenére bizakodva várták a TFSE elleni Magyar Kupa-visszavágót (a fővárosiak 2-1-re húzták be a negyeddöntő első felvonását a DESOK-ban decemberben). A lefújás pillanatában szerencsére kiderült, a lányok nem ittak előre a medve bőrére.

A klubhonlap beszámolója szerint hazai lehetőségekkel indult az összecsapás: Folk fejesét Torma biztosan védte, majd Pádár távoli bombája a kapufán csattant. Kicsit később Benkő Mónika lépett ki, de Fülöp Diána tisztázni tudott. A rutinos debreceni aztán az ellenfél térfelén is megvillant, Üveges Katalin passza után szépen fordult kapura, a próbálkozását pedig nem tudta hatástalanítani Ősz Csenge. Nem kellett sokat várni az újabb DEAC-gólra, Tóth Nóra önzetlenül lekészítette a labdát Horváth Vikinek, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget.

A szünet előtt több komoly debreceni sansz adódott arra, hogy növeljék az előnyt, végül egy szépen felépített kontratámadás során André Antónia tette fel az i-re a pontot. A 20 éves tehetség lelkének biztosan jót tett a találat, ugyanis egy sérülés miatt most térhetett vissza.

Az első húsz minutum során óriási lépést tett a négyes döntő felé a DEAC.

A második játékrészben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Tóth ismét kiváló kiszolgálónak bizonyult, Krascsenics mondhatott neki köszönetet a frenetikus passzért. Fülöp adhatott volna újabb pofont a riválisnak, ám Gruber góltól mentette meg a csapatát. Benkő mutatott be egy komoly szólót, szerencsére megúszták ezt a szituációt a debreceniek. Kicsit később Krascsenics életerős szabadrúgását ütötte ki Ősz. Pádár peches napot fogott ki, ugyanis ismét a kapufa minőségét tesztelte. A folytatásban sem „ült rá” az eredményre a DEAC, veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat vezettek. Nagy Anikó is beköszönt, majd Torma adott gólpasszt, hosszú ívelését André fejelte a kapuba. Öt a négy elleni formációra váltott a TFSE, így próbált faragni a hátrányán, de csak újabb kapufáig jutott.

A fölényes diadalnak hála a DEAC-nak megmaradt az esélye a végső győzelemre a Magyar Kupában. A cívisvárosiak mellett az Astra és a Szekszárd is bejutott már a legjobb négy közé.

A tények

Női futsal Magyar Kupa 3. forduló (visszavágó)

TFSE-Szertarsport.hu-DEAC 0-6 (0-3)

gólszerző: Fülöp (15.), Horváth V. (16.), André (20. 32.), Krascsenics (21.), Nagy A. (31.).

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V. Cserék: Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény.

Továbbjutott: a DEAC 7-2-es összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában