Kerékpár

2021.01.06. 12:53

Lendületes fiatalokra építik a jövőt

Sikeres tavalyi évet tudhat maga mögött a Kontent-DKSI, de már be is indultak az idei versenyek.

Fotó: dksi.hu

A 2020-as évre az élet minden területén, így sajnos a kerékpársportot tekintve is rányomta bélyegét a világméretű járvány, mely a korábbiaktól eltérő feltételeket, és rövidebb, rendezvényekben is szegényebb évadot eredményezett. A Kontent-DKSI csapata sem tehetett mást, minthogy ezzel a kihívással megküzdve kihozza a szezonból azt, amit lehet, és folytassa az előző évek szisztematikus munkáját. A klub Nagy II. Zoltán elnök segítségével összegezte a 2020. évi kerékpáros szezon eredményeit – olvashatjuk a DKSI honlapján.

Az U11 kategóriában kiemelkedően teljesítő ifj. Kovács Béla a CX Magyar Kupa-sorozatban összetett 2. helyet szerzett, az XCO-bajnokságot pedig megnyerte. A szlovákiai Sagan Tour-sorozatban is vezette a rangsort, mikor a járványügyi helyzet miatt életbe léptek a korlátozások. Ősszel pedig Belgiumban sikerült egy U11-es versenyen győzedelmeskednie.

Ifj. Kovács Béla az új évet is győzelemmel kezdte | Fotó: Vígh Attila-archív

Gyümölcsöző együttműködés

A tavaszi időszak intézkedéseit a trénerek próbálták online edzésprogrammal áthidalni. Az ezt követő enyhítéseknek köszönhetően több edzőtábort is tartott a DKSI. Június 11-től már Szlovák Kupa-futamokon versenyeztek az egyesület kerékpárosai, június végén pedig Balatonszemesen újabb edzőtábor következett, mellyel a bajnokságokat igyekezték megalapozni. Az U15-ös és U17-es korcsoport kiutazhatott a szerb Talents of Belgrade versenyre, ahol sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak.

A bajnokságok eredményei visszaigazolták az edzők, gyerekek és szülők közös munkáját, melyek bajnoki érmekben is megmutatkoztak. A DKSI amatőr/master csoport tagjai is erejüket nem kímélve, egész évben szorgalmas munkát folytattak, és számos megmérettetésről szép eredményekkel térhettek haza. A V4 Juniors Világkupa rangos nemzetközi versenyén a hazai válogatott három tagját a Kontent-DKSI adta, valamint regional teamként a klub is indíthatott csapatot. A magyar válogatott Top 10-es eredményét az utolsó szakaszon Sánta Ármin szállította, aki 8. helyen ért célba.

Az előző hétvégén már az új év első megmérettetésén is túl­esett az egyesület. Nyíregyházán volt egy CX Magyar Kupa-futam, ahol borongós időben, eső áztatta pályán küzdöttek a fiatalok a minél jobb helyezésekért. Az egyesület tagjai három éremmel gazdagodtak, az U9-es kategóriában Jakab Benett harmadik lett, míg Rákosi Maya Emma a WU11-es, ifj. Kovács Béla pedig az U11-esek között tudott győzni. A hétvégén jön az országos bajnokság Miskolcon.

HBN

Tavalyi eredmények

Hegyi OB

U19: 3. Szijártó Zétény

Időfutam OB

U15: 2. Csáki Szabolcs

WU17: 1. Németh Bettina Tímea, 3. Papp Evelin

WU19: 3. Kovács Judit

U19: 2. Szijártó Zétény

Master1: 3. Nagy Gergő

Utánpótlás Országúti OB

U19: 1. Szijártó Zétény,

3. Nagy Bendegúz Mátyás

Kritérium OB

U15: 3. Csáki Szabolcs

U19: 1. Nagy Bendegúz Mátyás, 2. Szijártó Zétény, 3. Sánta Ármin

Master3: 1. Boross Károly

XCO (MTB) OB

U11: 1. ifj. Kovács Béla

Master OB

Master3: 3. Boross Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában