nem volt messze a playoff

2021.01.26. 15:19

DVSC Esport: remek teljesítmény a vb-selejtezőkön

Mindössze egy helyezésen múlt a világbajnoki playoff-szereplés.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A DVSC Esport Egyesület egyéni játékosai a FIFA által szervezett eClub világbajnokságon szerepeltek, emlékeztet a dvsc.hu keddi híradása. Bő másfél hónapon keresztül zajlottak a selejtezők, melyek 21 konferenciából és 60 csoportból álltak. A torna nagyságát mutatja, hogy több mint 450 csapat indult a megmérettetésen.

Fotó: dvsc.hu

A debreceni esportolóink olyan neves gárdákat fektettek két vállra, mint az olasz Sassuolo, a dán Midtjylland, a lengyel Slask Wroclaw, de megemlítendő, hogy az angol Manchester City és a holland PSV Eindhoven csak óriási szerencsével tudta megverni a DVSC-seket. Ezen csapatok a világ elitjébe tartoznak.

Sajnos a PSV Eindhoven elleni összecsapás rendkívül balszerencsésen ért véget, hisz a 80. percig mind a két debreceni vezetett, ám a PS-konzolon játszó holland játékos végül megfordította az állást. Ennek következménye lett, hogy nem sikerült a legjobb négy között végezni, ami playoffos szereplést jelentett volna.

– Büszke vagyok a játékosainkra, akik méltón képviselték hazánkat, és egyedüli csapatként jutottak a legtovább azóta, amióta magyar együttesek szerepelnek a vb-selejtezőkön – fogalmazott a DVSC Esport szakmai vezetője, Lovász Tamás. – Mind az egyesületnek, mind pedig a magyar esportnak elismerésre való eredmény, hogy a legjobb száz csapat között fejeztük be a selejtezőt. Kijelenthetjük, hogy a DVSC nevéhez méltóképpen szerepeltünk, és feltettük az esportvilág térképre a Lokit. Tanulságos és remek erőpróba volt ez játékosaink számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában