darts

2021.01.04. 16:29

A walesi Gerwyn Price lett győztes, ezzel együtt pedig világelső

Először ért véget walesi sikerrel a dartsvilágbajnokság, Gerwyn Price lett a PDC 10. bajnoka.

27 October 2019, Lower Saxony, Göttingen: Darts: PDC European Championship, final in the Lokhalle. Gerwyn Price from England gestures in the final against Cross. Photo: Swen Pförtner/dpa

Fotó: AFP

„Nem lehet nem megérdemelten megnyerni egy darts vb-t, főleg nem életedben a legelsőt”

- kezdte velősen a vb értékelését a Hajdú-bihari Naplónak Székely „Penge” Pál a Debreceni Aranybikák dartsozója. – A világ egyik legtisztább sportja ez: ha sikerülnek a duplák, akkor nyersz, ha nem, akkor nem, ennyire egyszerű. Price sokat küzdött a torna alatt, de mindig kihasználta ellenfelei hibáit, ez pedig elég volt ahhoz, hogy felüljön a világ tetejére – összegezte a jelenlegi világelső, Price szereplését Székely.

A kiváló dartsozó arról is beszélt, hogy minden idők egyik legszínvonalasabb vb-je volt ez, tele meglepetésekkel és fordulatokkal. – A legnagyobb csalódást Steve Beaton okozta nekem, aki abszolút tudása alatt teljesített, a legkellemesebb meglepetést pedig Dave Chisnall szolgáltatta, jól játszott, amit pedig Michael van Gerwen ellen „művelt”, arra szavakat is nehéz találni – mondta.

Gerwyn Price a negyeddöntőben 5–0-val küldte haza a holland klasszist, s a debreceni sportoló szerint ez az összecsapás volt a londoni torna legjobb meccse. – A döntő már egyértelmű volt, annyira dominált a walesi, hogy esélyt sem hagyott Gary Andersonnak, aki viszont az elődöntőben nyújtott parádésat. Összességében a legjobb 4-be jutott versenyzőkre (Price, Anderson, Chisnall, Bunting) a bukik sem számíthattak – vélekedett a „Penge”.

Értékelését azzal zárta, hogy azt mindenképp megtanulta ebből a három hétből, hogy kellő mennyiségű munkával akárhová el lehet jutni.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában