Labdarúgás

2021.01.05. 08:48

A Lokinál is elindult a munka

Kondás Elemérék egy háromhetes téli szünet után megkezdték az edzéseket Pallagon.

MOP

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni VSC labdarúgócsapata december 13-án lépett pályára a Merkantil Bank Ligában, akkor a városi riválist, a DEAC-ot győzték le 4–1 arányban a piros-fehérek. Ezt követően a gárda rövid pihenőre vonult, viszont a bajnokság már január végén folytatódik, ezért a Loki is megkezdte a felkészülést a folytatásra. A hétvégén a Debreceni Egyetem SET központjában végeztek különböző vizsgálatokat és felméréseket a játékosokon, hétfőn délelőtt pedig a pallagi edzőközpontban is elindult a munka. A Hajdú-bihari Napló ennek kapcsán kérdezte Kondás Elemért és Korhut Mihályt.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője | Fotó: Molnár Péter

– A játékosoknak és nekünk, a stábnak is szükségünk volt egy kis pihenésre, bár sajnos ez a karácsony nem ugyanaz volt, mint amit korábban megszoktunk – kezdte a vezetőedző, majd kitért a munkára is. – A tesztek eredményeinek kiértékelése folyamatban van, néhány napon belül már többet fogunk tudni. Azért kell ezeket a felméréséket elvégezni, hogy mindig tudjuk a srácokról, milyen az állapotuk. Van, aki most jön vissza sérülésből, előfordul olyan is, aki a rehabilitációját végzi, az a célunk, hogy közel azonos szintre hozzuk majd a társaságot – mondta.

Be vannak táblázva

A DVSC január 31-én fogadja a Siófok együttesét a Nagyerdei Stadionban, addig is kifejezetten sűrű lesz a programja a Lokinak. – A hétköznapokban edzünk, hétvégente meg edzőmérkőzéseket játszunk. A tréningeken az első két hétben a taktika mellett főleg a kondicionális képességeket fejlesztjük, aztán pedig rátérünk a versenyritmusra, és akkor már a finomításé lesz a hangsúly. Rögtön a mostani hétvégére is szerveztünk felkészülési találkozót, ezúttal a Diósgyőr lesz az ellenfelünk, jövő héten pedig a Nyíregyháza ellen lépünk pályára. A bajnoki rajt előtti utolsó hétvégére két találkozót tervezünk, az egyiket a Kazincbarcika ellen, a másik csapat még nem teljesen fix, de azt szeretném, hogy mindenki 90 percet kapjon – árulta el a szakember.

Tudatosság és magabiztosság

Arról is érdeklődtünk Kondás Elemértől, hogy mivel volt elégedett a mutatott játékot tekintve, és miben szeretne fejlődést látni a csapattól. – Rúgtunk eddig 47 gólt, ebből 5 született közvetlenül pontrúgásból – három büntetőből és kettő szabadrúgásból –, a többit felépített támadásokból, vagy oldalsó rögzített helyzetekből szereztük. A helyzetek kialakításával tehát nincs gond, nyilván ezeknek a kihasználása nem mindig úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A 16 kapott gólunk között voltak olyanok, amiket könnyen ajándékoztunk az ellenfélnek, ebben még koncentráltabbnak kell lennünk. Illetve a csapatjáték folyamatosságán szeretnénk javítani, még magabiztosabbnak és tudatosabbnak kell lennünk, ezekre fogjuk az előttünk álló hetekben fektetni a hangsúlyt – fogalmazott a tréner.

Korhut Mihály | Fotó: Molnár Péter

Nem lesz kellemes

A Loki balhátvédjének, Korhut Mihálynak olyan érzése van, mintha el sem mentek volna szünetre. – Nem volt sok időnk a pihenésre, tényleg olyan, mintha tegnap lettünk volna itt utoljára. Most alapozással kezdünk a tavaszi szezonra, ami biztos nem lesz kellemes. Mindig azt mondom, hogy aki várja az alapozást, az hazudik, hiszen ilyenkor rengeteg futó- és labda nélküli gyakorlatot kell végezni. Ahhoz viszont, hogy jól teljesítsünk, tavasszal kell egy jó alapozás, szóval muszáj keményen dolgoznunk – mondta.

Jól halad

A Loki nyáron visszatérő válogatott focistájának december elején műteni kellett a térdét, ezért ő még külön edz a társaktól, de azt elárulta, hogy jól halad a rehabilitációval. Január közepén kell majd kontrollra mennie, és várhatóan utána kezdheti el a futóedzéseket, így a tervek szerint a hónap végén már csatlakozhat a többiekhez. A futballista arról is beszélt, hogy nem szabad leengednie a csapatnak a nyolcpontos bajnoki vezetés tudatában sem. – Az alapvető célunk az volt, hogy jussunk fel az NB I.-be, de jó lenne megnyerni a bajnokságot, nem kényelmesedhetünk el, mert az megbosszulhatja magát. Szeretnénk a jó teljesítményünkkel kiszolgálni a közönséget, egyelőre csak a televíziók előtt sajnos. Örülnénk, ha visszatérhetnének a szurkolóink is, mert sokat jelentene, ha ott tudnának lenni a meccseken – fogalmazott Korhut Mihály.

A Loki legközelebb január 9-én, szombaton lép pályára, amikor edzőmérkőzést játszik az NB I.-es DVTK csapata ellen. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik 13 órától a Debreceni Labdarúgó Akadémián.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában