Labdarúgó NB II.

2020.12.06. 15:12

Visszavágott a DEAC a Soroksárnak

Nikitscher Tamás góljával megérdemelten tartotta otthon a pontokat a DEAC.

Fotó: Kovács Péter

A Soroksár együttesét fogadta a DEAC a labdarúgó NB II. 20. fordulójában. A hazaiaknál mindkét kapus, Szabados István és Acsádi Bence is megsérült, így a második csapat hálóőre, Tóth Dániel állt a gólvonalra.

A remek futballidőben lejátszott összecsapás első lehetősége a hazaiak előtt adódott, ifjabb Sándor Tamás passzát lőtte kapura Nagy Krisztián 22 méterről, de a kapus hárított.

A 10. percben újabb szép debreceni támadást jegyezhettünk fel, egy visszatett labdát alig lőtt fölé a csapatkapitány Spitzmüller István. Nem sokkal később Belényesi Csaba távoli próbálkozása adott munkát Vargának.

Mindkét együttes játszotta a rá jellemző futballt: a 4-1-4-1-es felállásban kezdő egyetemisták visszahúzódva kontrákra vártak, és a megszerzett játékszerrel a legelöl helyezkedő Székely Dávidot igyekeztek megjátszani, míg a vendégek a labdabirtoklásra épülő játékukat próbálták megvalósítani. Szép fokozatosan leült a mérkőzés, és valódi helyzeteket már nem tudtak kialakítani a csapatok, így gól nélküli állásnál vonultak pihenni a felek.

Drámai pillanatok vezették fel a második játékrészt, Nikitscher Tamás ollózó kísérlete Hudákot találta fejbe, a vendégek játékosát hosszasan kellett ápolni, és nem is tudta folytatni a játékot. Az 55. percben nagy lehetőséget mulasztottak a fehérben játszó hazaiak: Sándor lőhetett az ötös sarkától, a kint lévők már-már gólt kiáltottak, de labda keresztben elpattogott a kapu előtt.

A félidő felénél vezetést szerzett a DEAC, egy szöglet utáni kavarodást követően Nikitscher Tamás vette be a vendégek kapuját, 1-0.

A vendégeknél az eltiltott Lipcsei Péter vezetőedzőt helyettesítő Dejan Milovanivics cserékkel igyekezett acélosabbá tenni együttese játékát. Egyre keményebb lett a küzdelem, fokozta a nyomást a Soroksár: Lovrencsics lövésénél nagy bravúrral hárított Tóth. Sándor Tamás is cserélt, Székely helyén Burai Erik folytatta.

Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, az egyre jobban kinyíló dunántúliak hiába ívelgették sorra a debreceni kapu elé a labdát, a hazai védelem jól állta a sarat. Sőt, Burai a végén megduplázhatta volna az előnyt, de így sem búslakodtak az egyetemisták, hiszen behúzták a három pontot.

MSZ

A tények

Labdarúgó NB II., 20. forduló

Debreceni EAC – Soroksár SC 1–0 (0–0)

Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Gábor (Dr. Bede, Belicza)

DEAC: Tóth – Nagy, Soltész, Belényesi, Orosz Marcell – Spitzmüller – Kiss (Burai, 77.), Nagy (Urbin, 93.), Nikitscher, Sándor (Papp, 86.) – Székely (Rezes, 86.). Vezetőedző: Sándor Tamás

Soroksár: Varga – Bene, Takács, Valencsik, Gárdos – Derekas, Huszák – Orosz Márk (Erdélyi, 73.), Csernik, Hudák (Szerető, 52.) – Lovrencsics. Megbízott edző: Dejan Milovanovics

Sárga lap: Nikitscher (48.), Nagy (70.), illetve Gárdos (93.)

Gól: 1-0 Nikitscher (67.)

Mesterszemmel

Sándor Tamás: – Összeszedetten, jól futballoztak a játékosaim, védekezésben végig koncentráltunk, és a meccs végén még növelhettük volna az előnyünket. Most sajnálhatjuk azokat a meccseket, amelyeket az utolsó percekben veszítettünk el.

Dejan Milovanovics: – A csapat sokat tett a győzelemért, de egy pontrúgás után kapott gól megpecsételte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában