Vízilabda

2020.12.15. 16:17

Tizenöt éves tehetség a DVSE felnőtt csapatában

Nagy tervek, nagy célok, de talán nem is érdemes másképp csinálni ezt a sportot sem.

Fotó: DVSE-archív

„Ez az! Most ugrik be! Nézzétek, kapásszélre teszi az edző!”

– hangzottak az értékes mondatok Fedác Dominic társaitól, amint Miroslav Bajin „harcba küldte” őt a DVSE színeiben az őszi idényben. A Kanadában született magyar játékos mindössze tizenöt éves, de már bemutatkozott a férfi OB I.-ben. – Köszönöm a lehetőséget az edzőmnek – kezdte szinte könnyes szemekkel a fiatal debreceni tehetség, aki már nyolcévesen a nagyobbakkal edzett Olaszországban egy nyári edzőtáborban a DVSE-nél. – Már gyerekkoromban megtetszett ez a sportág, s a vízilabdát körülvevő közeg. Jó egy ilyen csapathoz, társasághoz, családhoz tartozni – gondolt vissza a kezdetekre a középiskolai évei elején járó ifjú.

Edzői szemmel

Őszintén szólva sokáig kellene keresgélni a történelemben, hogy találjunk olyan vízilabdázót, aki ilyen fiatalon lehetőséget kapott a honi bajnokságban. – Debreceni nevelésű, s én már 2012-ben felfigyeltem Dominicra. Szerencsésnek érzem magam, hogy az edzője lehetek. Tehetséges fiatal, ki szerettem volna próbálni igazi tétmérkőzésen. Egy pillanatra nem volt megijedve, érzi és érti a játékot. Bármilyen poszton bevethető. Még érnie kell, de küzdeni akarásban is példamutató egyéniség már most is. Lehet belőle akár olimpiai bajnok is, csak a létrát okosan, jól, minden lépcsőfokot megmászva járja végig – vélekedett a – talán nem is olyan korai kijelenteni – legújabb debreceni közönségkedvencről Miroszlav Bajin, a DVSE vezetőedzője.

– Elmondhatatlan érzés volt Manhercz Krisztián ellen támadni, s bemutatkozni a felnőtt mezőnyben. Sokkal gyorsabb a játék, keményebbek a párharcok, fárasztóbb egy mérkőzés, mint a saját korosztályomban, de úgy érzem, ez az életem. Arról pedig ekképp vélekedett Fedác, hogy mit szeretne elérni ebben a sportban:

„Varga Tamás a példaképem, és szeretnék én is olimpiai bajnok lenni.”

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában