kosárlabda

2020.12.23. 10:04

Polyák László: már az is nagy öröm, hogy végre játszhatok

Nagy múltú, erős, egységes ellenfél érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

20201110 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC - Sopron KC NBI/A férfi kosárlabda mérkőzés. képen: POLYÁK LÁSZLÓ #6

Fotó: Napló-archív

A DEAC férfi kosárlabdacsapata hazai pályán szerepel szerdán 18 óra 30 perctől, Polyákék a Szolnoki Olaj gárdáját látják vendégül. – Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mi nem vagyunk jelenleg jó szériában, ők viszont most az egész mezőny egyik legjobb formáját mutató csapata – mondta el véleményét a két együttesről a Hajdú-bihari Naplónak Polyák László, a DEAC-ba nemrég visszatérő kosaras.

„Rendkívül nehéz időszakon vagyok túl, a sérülés nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is megviselt. Nem volt könnyű odafigyelni, hogy megtartsam a kondíciómat, még nem vagyok 100 százalékos erőben, de igyekszem minél előbb teljesen felépülni. Már az is nagy öröm, hogy végre játszhatok”

– gondolt vissza a közelmúltra a debreceni játékos.

Megfognák őket

Polyák arról is beszélt, hogy szeretnének elindulni felfelé a tabellán, hogy elérjék a céljukat. – A Szolnok centerjátéka kiváló. Csapatként nagyon jól működnek együtt, leginkább az irányítójuk vezetésével, nem egyszerű az „Olajbányászon” fogást találni, de rajta leszünk az ügyön – mondta.

– Ha el tudjuk kerülni azt, amit sok csapat a szolnokiak ellen nem tudott, vagyis hogy nem kapunk könnyű kosarakat, s le tudjuk védekezni a gyors támadásaikat, akkor bármi megtörténhet szerda este – zárta gondolatmenetét a cívisvárosi kedvenc.

Az elején említett formával kapcsolatban azt le kell szögezni, hogy a vendégek a legutóbbi 6 mérkőzésüket megnyerték, a debreceniek viszont 4 meccs óta nyeretlenek. Októberben a Tisza-parton az Olaj győzött 88–76-ra Polyákék ellen. A találkozó zárt kapus lesz.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában