Labdarúgó NB II.

2020.12.07. 11:19

Nikitscher büszke a csapatra

Tudja, továbbra is alázattal kell dolgozniuk a sikerért.

Fotó: Napló-archív

A Soroksár 1–0-s legyőzésével fontos három pontot szerzett a labdarúgó NB II. 20. fordulójában a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. A mindent eldöntő találatot Nikitscher Tamás jegyezte, a középpályás Nagy Krisztián szöglete lőtt 10 méterről a kapu bal oldalába a 67. percben.

„Természetesen boldoggá tesz a gólom, de mellékes, hogy én szereztem, a lényeg, hogy nyertünk”

– szögezte le a mérkőzés után a Hajdú-bihari Naplónak a 21 éves játékos. – Elsősorban a csapatra vagyok büszke, mert megérdemelten harcoltuk ki a győzelmet. Az elejétől kezdve úgy mentünk ki a pályára, hogy ezt a meccset be kell húzni, mert olyan helyzetben vagyunk, hogy minden pontra nagy szükségünk van, bárki is az ellenfél. A vezetés után is próbáltunk nyomást gyakorolni a Soroksárra, hogy megszerezzük a második gólt, mert azzal korábban eldőlt volna a találkozó. Jót tesz a lelkenek minden siker, biztos, hogy plusz löketet ad nekünk, de továbbra is ugyanolyan alázattal kell dolgoznunk, mint eddig tettük.

„Előttünk még a fél bajnokság, van esély bármire”

– mondta el Nikitscher.

Jól érezte magát

Az összecsapáson Szabados István és Acsádi Bence hiányzása miatt főszerep hárult a kapuban az eddig a leginkább cserepadot koptató Tóth Dánielre, aki több remek hárítással bizonyította, hogy lehet rá számítani.

– Készültem rá, hogy én fogok védeni – ismerte el Tóth. – Az elmúlt időszakban kevés szerephez jutottam, de mindig úgy készültem, ha lehetőséget kapok, készen álljak rá. A mester kérte, hogy a hajrára különösen figyeljünk oda, mivel az elmúlt meccseken többször is akkor buktunk pontokat. Igyekeztem végig koncentrált maradni, szerencsére minden úgy alakult, ahogy elterveztem, a csapat is jól játszott, így megérdemelten zsebeltük be a három pontot. Jól éreztem magam a pályán, most pedig még jobban vagyok – nyilatkozta a Naplónak a 27 esztendős hálóőr.

MSZ

Borítókép: Nikitscher Tamás (elöl, fehérben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában