labdarúgás

2020.12.16. 14:48

Meghatározó szerepben a két egykori lokis

Varga Kevin a hétvégén gólt lőtt s gólpasszt adott, Sigér Dávid, mint egy motor, dolgozik meccsről meccsre.

Budapest 20201118 Labdarúgás 2020 Nemzetek Ligája NL Magyarország Törökország válogatott mérkõzés Fotó Balogh László Nemzeti Sport Varga Kevin Sigér Dávid

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Két megyei kötődésű játékos is brillírozik csapatával és a válogatottal egyaránt az idei ősz folyamán. Sigér Dávid a Ferencvárossal, Varga Kevin pedig a Kasimpasa (török) együttesével ér el szép sikereket, hozzátéve a lehető legtöbbet, ami tőlük telik. Nem mellesleg az is közös a két labdarúgóban, hogy novemberben ők lőtték a török válogatottnak a magyar gólokat (2–0), és mind a ketten megfordultak a Lokiban és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőben is.

– A szorgalmuk lehengerlő volt, ez az első, ami eszembe jut róluk – gondolt vissza játékosaira Lajos Ferenc lapunk megkeresésére, aki Sigérnek és Vargának a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdájánál volt az ügyvezető igazgatója. – Dávid karrierje mesébe illő, egy kis csapatból tudott eligazolni Magyarország egyik legnívósabb klubjához, a Fradihoz. Ehhez elsősorban az alázata kellett, a példamutató magatartása, nyilván a tehetsége, és elengedhetetlen volt az a munkabírás, ami jellemzi őt mai napig is. Kirobbanthatatlan az FTC-ből és a magyar válogatottból is – mondta el a volt ügyvezető a téglási futballista kapcsán. – Kevin mindig is egy talentum volt, melyet az átlagon felüli gyorsaságának és a robbanékonyságának köszönhetett. Mára egy végletekig motivált, jó szellemű focista lett. Van benne jövő, meg fogja állni a helyét bárhol – beszélt az egykori újvárosi és debreceni kedvencről Lajos Ferenc.

A siker titka

Az igazgató azt is kiemelte, nagyon büszke arra, hogy dolgozhatott velük, az pedig, hogy éppen ők találtak be Törökország ellen, nemcsak az országnak, hanem külön a megyének, Debrecennek és Balmazújvárosnak is a büszkesége. Úgy érzi, hogy az ilyen példás labdarúgók kapcsán jól látható az, hogy jó úton halad a hajdú-bihari utánpótlásfoci. – Sok helyen adottak a körülmények ahhoz, hogy kineveljünk egy olyan korosztályt, amely eredményes lehet a közeljövőben és a távolabbi jövőben egyaránt. Kitartás, szorgalom, sportszerű életvitel kell hozzá és még valami, sok szurkolótábor jelmondata: soha ne add fel! – gondolt a fiatalokra a Balmazújvárosi FC jelenlegi szakmai igazgatója.

– Mindig is szívügyemnek tekintettem a labdarúgást s a gyerekeket is. Jó érzéssel tölt el, hogy már egy-egy sportboltban is azt hallom, hogy a legkisebbek nem Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mezét kérik a „Jézuskától”, hanem sokkal inkább szeretnének egy honi válogatottmezt, melyen vagy a Sigér név szerepel, vagy a Varga.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában