futsal

2020.12.18. 19:29

Kupakalandra indulnak hétvégén a futsalos lányok

Horváth Viktória szerint a felszabadult játék volt a kulcs az októberi rangadó során.

Fotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem női futsalosai a TFSE-Szertarsport.hu elleni slágermeccsel tesznek pontot a 2020-as esztendő végére – hívja fel a figyelmet a deac.hu. Mint írják, a két élcsapat ezúttal a Magyar Kupában küzdhet meg egymással a továbbjutásért, a párharc első meccsét vasárnap rendezik meg a DESOK-ban, a második ütközet majd januárban lesz. Érdekesség, hogy október végén a fővárosiak otthonában 6-1-es győzelmet aratott a Debrecen a bajnokságban. A fölényes diadal során Krascsenics Csilla és André Antónia egyaránt duplázott, rajtuk kívül Üveges Katalin és Horváth Viktória szintén betalált.

„Felszabadultan játszottunk, ezzel is magyarázható a nagy különbség”

– nyilatkozta a klubhonlapnak Horváth Viki. „Ősszel a szezon egyik legjobb teljesítményével rukkoltunk elő, míg a TFSE formája nem volt az igazi. Abban biztos vagyok, hogy ellenfelünk vissza akar vágni a súlyos vereség miatt, ennek ellenére egyértelműen nyerni szeretnénk. A fővárosiaknál elöl Pádár Anita, míg hátul Tell Zsófia számít kulcsembernek. Sajnálom, hogy nem lehetnek nézők, hiszen valószínűleg egy remek iramú összecsapást láthatnának. Természetesen fontos lenne minél nagyobb arányban diadalmaskodni, hiszen így a visszavágót kedvező pozícióból várhatnánk. Az sem mellékes, hogy ha győznénk, jó szájízzel mehetnénk pihenőre” – mutatott rá a 19 esztendős futsalos, aki ebben a szezonban eddig háromszor mattolta az ellenfelek védelmét.

A debreceni lányoknak „nem kell a szomszédba menniük” önbizalomért, hiszen az előző héten az Astrát iskolajátékkal fektették két vállra (4-1), így átvették a vezetést az NB I.-ben.

„Mi más adhatna lökést, mint ez a találkozó? Az edzők azt kérték tőlünk, hogy kicsit álljunk visszább. Ez az elképzelés működött, hiszen sokszor labdát szereztünk, majd veszélyes kontrákat vezettünk”

– zárta mondandóját Horváth Viktória.

Női futsal Magyar Kupa 3. forduló

2020. 12. 20. (vasárnap) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött

DEAC-TFSE-Szertarsport.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában