mvfc

2020.12.29. 15:28

Győzelemre hivatottak az újfalui futsalosok

Sergio Mullor Cabrerára és csapatára a következő két hónapban sorsdöntő összecsapások várnak.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: DE LUIS YUBERO #41 RÁBL JÁNOS #9

Fotó: Napló-archív

A Mezei-Vill FC december 18-i Kecskemét felett aratott 7–5-ös győzelme volt a gárda utolsó bajnokija 2020-ban. Az MVFC eddigi tizenhárom találkozójából tizenkettőt megnyert, egyetlen vereségét a nagy rivális, Haladás ellen szenvedte el. A rövid téli szünetet kihasználva a Hajdú-bihari Napló arra kérte az újfalui vezetőedzőt, Sergio Mullor Cabrerát, hogy mondja el véleményét az eddigi idényről.

– Nehéz negatívan értékelni a szezont. Egyetlen vereségünk van csak a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is állunk, de ez a csapat arra hivatott, hogy mindig győzzön, ezért nem lehetek teljesen elégedett.

„Azt gondolom, hogy még nem hoztuk a legjobb formánkat, a gárda olykor ragyogó játékot mutat, máskor pedig megmagyarázhatatlan gyenge momentumaink vannak. Minden nap azon dolgozunk, hogy ezen változtassunk, tudjuk, hogy mi vagyunk saját magunk legnagyobb ellenfelei”

– mondta.

Tbilisziben remekeltek

Az MVFC Georgiában, a Tbilisi State University együttese ellen megszerzett 4–3-as győzelmével harcolta ki a helyét a BL legjobb 32-es mezőnyében. A spanyol szakember szerint az ottani teljesítményük volt a szezon egyik legjobbja.

Sergio Mullor Cabrera | Fotó: Napló-archív

– Az első húsz perc, amit a grúz ellenfelünkkel szemben a Bajnokok Ligájában játszottunk, az remek volt, és a Haladás elleni első félidőről is ezt gondolom, még ha el is vesztettük az utóbbi meccset. – A szombathelyi gárda 2–1-re nyert Berettyóújfaluban. – A legrosszabb mérkőzés kétségtelenül a legutóbbi Kecskemét elleni volt. A csapatból hiányzott az ambíció, az összpontosítás és a figyelem – mondta Sergio Mullor Cabrera az egyébként 7–5-re megnyert találkozóról.

A futsalmezőnynek nem sok ideje van szusszanni egyet, hiszen a Magyar Kupa küzdelmei jövő hét közepén, a bajnokság pedig utána hétvégén folytatódik.

– Az ünnepek alatt mi is pihentünk, de az év utolsó napjaiban dolgozunk tovább. A január és a február nagyon fontos feladatokat tartogat számunkra, kemény időszak vár ránk, sok minden eldőlhet ekkor. Az a célunk, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe és Európa legjobb 16 klubja közé – fogalmazott a vezetőedző.

Nagy visszatérő

Az Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint 2021-ben január 15. és február 14. között lesz nyitva a téli átigazolási „ablak”. Ebben az időszakban regisztrálhatnak új játékost a labdarúgó- és a futsalcsapatok is, ilyenkor tehát nemcsak a pályán, hanem az azon kívül történtek miatt is izgulhatnak a szurkolók. Sergio Mullor Cabrera azonban elárulta, hogy az MVFC-nél nem lesz változás a keretben, viszont Takács Zoltán nyolc hónap kihagyás után visszatérhet, ami felér egy nagy igazolással.

A Mezei-Vill a jövő hét közepén Berettyóújfaluban fogadja a Ferencvárost a Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában, a bajnokságot pedig Nyírgyulajban folytatja majd az azt követő hétvégén. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntője pedig január 16-án lesz Cipruson az Omonia Nicosia otthonában. A tizenharmadik fordulóból elhalasztott Haladás elleni meccset februárban játsszák majd le a felek, nagy valószínűség szerint ez az összecsapás dönt majd arról, hogy ebben az idényben ki nyeri meg az alapszakaszt.

Bakos Attila

Borítókép: Alvarito (balra), Rábl János és a csapat nagy feladatok előtt állnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában