futsal

2020.12.13. 20:03

Első helyre repítette a DEAC-ot az Astra elleni győzelem

A Debreceni Egyetem csapata két legyet ütött egy csapásra az éremesélyesek ütközetén, olvasható a klubhonlapon.

Fotó: deac.hu

A visszavágás vágya is fűthette a DEAC női futsalosait az Astra elleni vasárnapi mérkőzésen, hiszen Dombó János együttese október közepén 5-2-re diadalmaskodott a DESOK-ban. Az őszi mérkőzésen négy gólt vágó Kota Gabriella kisebb sérüléssel bajlódik, így ezúttal nem került be a kezdőcsapatba – írja beszámolójában a deac.hu.

Aktívabban kezdte a csúcsrangadót a Debrecen, főleg Krascsenics Csilla volt elemében. Ugyan az első gólra elég sokat kellett várni, de ez nem azt jelenti, hogy unatkoztak azok, akik az interneten nézték a meccset. A hazaiaknál Hargas Annamária, a vendégeknél pedig Torma Lilla szebbnél szebb védéseket mutatott be. Aztán a jég a tizenharmadik percben tört meg, ekkor Krascsenics kicsit kiszorított helyzetből még a kapufát találta el, de a kipattanót Nagy Anikó értékesítette. A játék képe alapján nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül szerezte meg a vezetést az egyetemisták. A házigazda természetesen nem csak a kispadon „jegelte” Kotát, akit a DEAC tagjai egy pillanatra sem hagytak őrizetlenül, akadt olyan, amikor ketten is lógtak a nyakán. Két perccel a szünet előtt az ötödik szabálytalanságuát is összegyűjtötte a Debrecen, emiatt a hátralévő időben már nem faultolhattak. A vetélytársuk még az első félidőben megpróbált egyenlíteni, de szerencsére ez nem sikerült.

A második játékrészben Torma ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, az Astra játékosai nem találtak rajta fogást. Sőt, a debreceni hálóőr nagy kidobásaival gyakran hozta helyzetbe a társait. A huszonharmadik minutumban Krascsenics passzolt Üvegesnek, aki egyet tolt a labdán, majd a rövidbe lőtt. A játékos-edző egy szemre is tetszetős támadás végén sarokkal hozta helyzetbe Horváth Viktóriát, akinek nem remegett meg a lába. A harminchatodik percben Üveges újabb gólpasszt osztott ki, most Fülöp Diána köszönt be. Nem sokkal később a végeredményt büntetőből Kota Gabriella állította be.

A DEAC a 4-1-es diadalnak köszönhetően átvette a vezetést a táblázaton.

A lányok legközelebb január 23-án gyarapíthatják a pontjaik számát, ekkor a TFSE-t látják vendégül. Érdekesség, hogy a jövő héten a Magyar Kupában is találkoznak a fővárosiakkal, a negyeddöntős párharc első meccsét a DESOK-ban rendezik meg december 20-án.

A tények

Női futsal NB I. 9. forduló

Astra-HFC Üllő-DEAC 1-4 (0-1)

gólszerző: Kota (36. – büntetőből), ill. Nagy A. (13.), Üveges (24.), Horváth V. (30.), Fülöp (36.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában