kosárlabda

2020.12.03. 17:02

DEAC: a legigazságosabb a döntetlen lett volna, de csak egy „maradhatott”

Nem érdemeltek vereséget a DEAC kosárlabdázói a Körmend ellen, iksz viszont ebben a sportágban nincs.

Fotó: Napló-archív

Bravúrgyőzelemre készült a DEAC kosárcsapata a Körmend ellen szerdán, nem sok hiányzott hozzá. – Először is azzal kezdeném, hogy megérdemelten győzött a vendégcsapat, bár mi is rászolgáltunk a sikerre. – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Somogyi Ádám, aki 3 hét kihagyás után tért vissza a pályára. – Szörnyű volt az elmúlt pár hét számomra. Beteg voltam, nem játszhattam, pedig egy sportoló azért küzd napról napra, sőt percről percre, hogy megmutathassa tétmeccsen, hogy mire képes, mennyit fejlődött.

„Őszintén szólva még szerda reggel sem volt biztos, hogy ott lehetek majd a csapattal az esti NB I.-es mérkőzésen. Nem éreztem jól magam, fizikálisan és mentálisan is levert a vírus”

– mondta szomorúan a debreceni kosarasok egyik legjobbja. Ezt követően azonban megnyugtatott mindenkit a jövővel kapcsolatban. – Úgy tűnik, lehetek bármilyen rosszul, a mérkőzés akkora adrenalint képes adni, hogy elfelejtek minden rosszat, csak arra koncentrálok, hogy minél jobban teljesítsek. Ez pozitív számomra, ha a jövőre gondolok – összegzett Somogyi.

Megfogyva bár, de törve nem

A fiatal kosárlabdázó arra is kitért, hogy nem túl szerencsés a helyzetük, kilátástalan minden a bajnokságot illetően is. – Az MTE elleni találkozónk is az 5. fordulóból lett elhalasztva, és ki tudja még, hogyan alakul a meccsek sorrendje. Szombaton már az Alba Fehérvár ellen kell játszanunk az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Nagy a nyomás, de haladnunk kell a megkezdett úton. Az egészséges sportolókra hárul a legnagyobb szerep ebben az időszakban, csak rájuk számíthatunk. A klubunknál is az az elv – sokszor kihangsúlyozza ezt a vezetőedzőnk is, Kovács Adrián –, hogy mindennél előrébb való az egészség – biztosított mindenkit az aktuális helyzet fontosságáról a DEAC játékosa.

Somogyi Ádám kicsit előretekintve arról is beszélt, hogy mindent meg fognak tenni az Alba ellen is szombaton, hogy a bajnoki pontokat Debrecenben tartsák.

– A vasi együttes ellen sem számítottunk könnyű mérkőzésre, de a székesfehérváriak elleni összecsapás is hasonlóan nehéz lesz, amolyan tipikus ki-ki meccs. A szurkolóinkért is fogunk küzdeni, nehéz nélkülük, de mindent megteszünk majd azért, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a magunkból – fejezte be mondanivalóját a 20 éves, debreceni szurkolók által is kedvelt balkezes.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában