Vívás

2020.11.23. 12:30

Folyosókon, garázsokban edzenek, de változatlan színvonalon versenyeznek

Az Interfencing DSC kardvívói is részt vettek az idei évad első Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyén, amelyet az Újpesti Torna Egylet rendezésében valósítottak meg.

Fotó: Interfencing DSC

A pandémia ellen hozott védelmi intézkedések miatt a debreceni egyesület sportolóinak jelenleg nincs állandó edzéshelyszínük, azonban a klub stábja remekül állja a sarat.

Boross Janka | Fotó: Interfencing DSC

– Már két éve, hogy beszereztünk vezeték nélküli wireless találatjelző gépeket, amiket most terem hiányában nagyon jól tudunk használni – ismertette a helyzetet a klub elnöke, Sápi Máté. – A tagságunk rendkívül kreatívan oldja meg az edzéseket, edzőink folyamatosan egyeztetnek a versenyzőinkkel és a pást hosszának megfelelő garázsokban, valamint folyosókon percek alatt tudjuk telepíteni a találatjelzéshez szükséges felszerelést. Igaz, hogy vándorló életet élünk, de úgy tűnik versenyzőink eredményességén ez nem látszik – hangsúlyozta.

A tizennégy évesek mezőnyében ezúttal Boross Janka bizonyította, hogy példaértékű nevelőmunka folyik az egyesületben. A tizenhárom éves tehetség veretlenül jutott a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny nyolcas döntőjébe, ahol a végelszámolásnál az ötödik helyen végzett.

– Ilyen helyzetben még soha nem kellett dolgoznunk – kezdte értékelését Dávid László, az egyesület edzője.

„Az, hogy garázsokból és folyosókról, állandó rohanás és szervezés mellett is fel tudjuk venni a versenyt olyanokkal, akik továbbra is használhatják a vívótermeiket, bizonyítja egyesületünk létjogosultságát.”

– Klubunk 2017-es indulásánál prioritásként a szakmai munka magas színvonalát jelöltük meg. Azt nem gondoltuk, hogy ilyen extrém körülmények között kell majd bizonyítanunk – fűzte hozzá.

A cívisvárosi vívósport szerelmesei tehát örömmel nyugtázhatják, hogy továbbra is magas színvonalú utánpótlásképzés folyik városukban, hol egy pincében, hol egy folyosón – írja az Interfencing Debrecen SC közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában