vízilabda

2020.11.09. 19:42

DVSE: nagyon kellett a diadal a játékosoknak

Miroszlav Bajin szerint ez a diadal bebizonyította a csapatnak, hogy tudnak nyerni.

20200711 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Debrececeni VSE (DVSE) - Szolnoki Vízilabda Sport Club felkészülési mérkőzése. képen: Nagy Viktor #1

Fotó: Napló-archív

Ahogyan azt már korábban megírtuk, megszerezték első győzelmüket a debreceni pólósok a férfi OB I.-es bajnokságban. A fordulatos találkozón hiába alakított ki megnyugtatónak tűnő előnyt a DVSE, mégis bő fél perccel a vége előtt még a fővárosi KSI vezetett eggyel. A végén azonban Stefanidesz Levente tizenöt másodperc alatt szerzett duplájával az utolsó pillanatban 12-11-re megnyerte a meccset a hajdúsági gárda.

Büszke rájuk

Az összecsapást követően Miroszlav Bajin, a klub vezetőedzője nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak. – Nagyon jót tett nekünk ez a siker, mert nagyon régen nem szálltunk ki úgy a vízből, hogy mi örülhettünk. Ez nagyon bántott engem, mert tudtam, hogy mennyit hajtanak ezek a fiúk, és valahogy sosem jött össze. Utolsó másodpercekben kaptunk gólokat, tényleg olyan volt mintha egyszerűen nem tudnánk győzni. Az önbizalmunknak nyilván ez nem tett jót, de utána még inkább dolgoztunk és csak összehoztuk. Nagyon büszke voltam a mérkőzés után. Főleg az első három negyedben, mi fordultunk le, mi tudtunk kontrázni, diktáltuk a tempót. Amikor az utolsó negyedben aztán a KSI edzője, Horváth János időt kért, nem tudom mit mondott az övéinek, de egyből kaptunk egy gólt. Ha valaki azért kér időt, mert össze kell szednie a csapatot, az nem ideális. Ez kétélű dolog, vagy bejön vagy nem. Nekik viszont bejött, és az utolsó percben már vezettek is ellenünk. De én akkor is éreztem, hogy egyszerűen nem veszíthetünk, és a végén csak sikerült visszafordítanunk az eredményt. Nagyon kellett ez a diadal, mert bebizonyítottuk magunknak, hogy igenis tudunk nyerni – hangsúlyozta a tréner.

A bajnokságban több egyesület vízilabdázóinak kellett már karanténba vonulniuk, ami sokszor a menetrendet is borította. – Egész jól megúsztuk ezt a részt, nem volt se koronásunk, se sérülésünk. A srácok mindent betartottak, amit kértünk tőlük, nagyon profi módon, példaértékűen viselkednek ebben a szituációban. Persze bárki bármikor megfertőződhet, de amit tudunk, azt tegyük meg magunk és mások érdekében is – mondta a szakember.

Formaidőzítés

Fotó: Napló-archív

Miroszlav Bajin azt is elárulta, hogy egy olyan kevésbé erős kerettel rendelkező csapatnak, mint a DVSE, akkor van esélye pontokat gyűjteni, ha a kulcsmeccseire koncentrál, és akkorra időzíti a legjobb formáját. Így történt ez a KSI ellen is. Ehhez nagyon pontosan meg kell tervezni a játékosok programját és feladatait, még ebben a mostani kaotikus helyzetben is, amikor mérkőzéseket mondanak le és szerveznek át. – A következő másfél hétben a Kaposvár elleni hazai találkozónkra kell készülnünk, utána pedig december 12-én jön hozzánk a Tatabánya, és arra az összecsapásra kell időzítenünk a formánkat. A kettő között kétszer is Budapestre utazunk majd, a BVSC és a Vasas vendégei leszünk. Ez a két együttes masszívabb, papíron is erősebb tőlünk, úgyhogy ezeket a bajnokikat felkészülésnek tekintjük. A srácokkal is megbeszéltük ezt, és elfogadják, hogy nekünk mi a célunk. A Kaposvár és a Tatabánya ellen legalább négy pontot kell hoznunk, a többi már mind extra – fogalmazott a vezetőedző.

Nehéz dolguk volt

A debreceni gárda egyik oszlopa Kósik Soma a kapuban, aki a maga 26 évével a rutinosabb játékosok közé tartozik a fiatal társaságban. A DVSE hálóőrére is nagy szükség volt a KSI elleni siker alkalmával, hiszen büntetőt is hárított. – Nagyon fontos meccset sikerült megnyernünk, szerintem az első három negyedben megvalósítottuk azt, amit akartunk. Tudtuk, hogy KSI-ben van akkora lendület és kitartás, hogy végig koncentrálnunk kell a 3-4 gólos előny ellenére is. Mégis előfordultak hibák, és nagyon nehéz dolgunk volt a végére, de rengeteget tettünk a sikerért, így a szerencse is mellénk állt, és győzni tudtunk – mondta a játékos.

A debreceni kapus szerint, minden együttesnek nagyon megnehezíti a felkészülését a vírushelyzet. Egy kisebb költségvetésű klubnak viszont még bonyolultabb összeszervezni, hogy mindenki ott tudjon lenni az edzésen, és ne éppen iskolában vagy munkában tartózkodjanak a vízilabdások. – Hatalmas szerepe van ebben Miroszlav Bajinnak, hogy ez meg tudjon valósulni. Hétről hétre végezzük a feladatunkat, de most úgy érzem, hogy átszakadt az a bizonyos gát és most már elkezdünk hinni magunkban és egymásban is. Én nagyon bízom benne, hogy ez a fiatal társaság képes arra, hogy nemcsak egy bennmaradó, hanem annál valamivel magasabb pozícióban végző csapat legyen – fogalmazott.

Voltak már csodák

Kósik Soma is hasonlóan vélekedik az előttük álló négy mérkőzésről, mint a vezetőedző Miroszlav Bajin. – Ugyan a Kaposvár sem az a szint, akiket magabiztosan vernünk kellene, de ebben a szezonban már több ellenfelünknek is sikerült hazai a medencében megnehezíteni a dolgát. Szerintem bárki ellen lehet esélyünk, és mi úgy is ugrunk vízbe minden egyes találkozón, nemcsak Debrecenben, hanem idegenben is, hogy három pontot szeretnénk szerezni. Azt azonban nem lehet mondani, hogy Budapesten a BVSC és a Vasas ellen esélyesek vagyunk, de persze ha úgy állnak a csillagok, akkor miért ne? Láttunk már csodákat. De ez a két bajnoki a felkészülésünket fogja szolgálni ahhoz, hogy a rangadóinkat, mint a Tatabánya elleni, meg tudjuk nyerni – mondta.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában