Vízilabda

2020.11.07. 13:53

Szép debreceni siker a KSI ellen

Megszerezte első győzelmét a DVSE a férfi ob I. alapszakaszának szombati játéknapján, a KSI elleni alsóházi rangadón.

Szolnok 20201010 Vzilabda OBI frfi bajnoki mrkzs Szolnok OSC Foto Madar Dvid A kpen : Labda Illusztrci

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Fantasztikus sikert aratott a DVSE a fővárosban. Miroslav Bajin együttese egy végletekig kiélezett mérkőzésen 12-11-re nyert a KSI ellen. A mindent eldöntő győztes találatot az utolsó másodpercben Stefanidesz Levente vágta be – tudtuk meg a DVSE honlapjáról.

Gyors gólváltásokkal indult a találkozó: a KSI az elején elhúzott 2-0-ra, a debreceniek azonban két perc alatt ledolgozták a hátrányt. Előbb Macsi Martin talált be, majd Bodoróczki Tamás egalizált centerből (2-2).

Hazai találattal indult a második játékrész is, de a DVSE-gólok sem várattak sokáig magukra. A csapatkapitány Süveges Máté szerezte meg a harmadik gólunkat, Smitula Gergő találata pedig már a vezetést jelentette számunkra. A KSI egyenlített, de ez cseppet sem zökkentette ki a fiúkat: Macsi Martin és Stefanidesz Levente is betalált akcióból, így a félidőben kétgólos előnnyel mehetett a jól megérdemelt háromperces szünetre csapatunk (4-6).

Stefanidesz Levente | Fotó: dvse.hu

Fordulás után az egész mérkőzésen szenzációsan játszó Macsi Martin növelte tovább a debreceni gólok számát, rögtön két találattal. Kisvártatva a sérülésből visszatérő Tőzsér Dávid is betalált, a fővárosi kedélyeseket pedig tovább borzolta, hogy a bravúrt bravúrra halmozó Kósik Soma két és fél perccel a negyed vége előtt kivédte Pető Attila büntetőjét (5-9).

A Debrecen négygólos előnnyel várhatta a záró felvonást, de még közel sem nyugodhatott meg. Macsi Patrik büntetőgólja után a vendéglátó – némi segítséggel – zsinórban ötször volt eredményes volt, így 36 másodperccel a lefújás előtt már náluk volt az előny. A DVSE – Stefanidesz Leventével és Macsi Martinnal az élen – azonban úgy gondolta, hogy ha már olyan korán indultak és sokat utaztak, ne legyen hiába. Stefa előbb a Martin által kiharcolt büntetőt váltotta gólra, majd jött a hollywoodi forgatókönyvért kiáltó utolsó 15 másodperc. A négy gólig jutó kisebbik Macsi-testvér labdát szerzett, Stefanidesz pedig a dudaszó pillanatában bődületes gólt lőtt a rövid felsőbe.

Néma csend az egyik oldalon, a másikon viszont leírhatatlan eufória.

E.ON magyar férfi vízilabda-bajnokság, 11. forduló

KSI SE – Debreceni VSE 11-12

Gólszerzők: Dubinák 4, Pető 2, Lantos 2, Gábor 2, Szalai ill Macsi M 4, Stefanidesz 3, Bodoróczki, Macsi P, Süveges, Smitula, Tőzsér

Miroslav Bajin vezetőedző: „Végre győztesként szálltunk ki a vízből! Elképesztő teljesítményt rakott bele mindenki a mai győzelembe, mérhetetlenül büszke vagy a csapatomra. Egész jól ment az emberelőny, jók voltak a blokkok, és a csapat tartását jól mutatja, hogy a végén meg tudtuk fordítani a találkozót. A játékosok mellett a mai sikert szeretném külön megköszönni Kardos Sándor másodedzőnek, Szabó Bencének, Kabai Fruzsinának és Donka Szilárdnak, akik nélkül nem sikerülhetett volna a győzelem.”

Stefanidesz Levente: „Ezt a meccset megnyertük, elvesztettük, majd megnyertük. De a lényeg, hogy jól jöttünk ki belőle és nem nulla, nem egy, hanem végre három pont lett a vége. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de végig hittünk a sikerben. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megszereztük az első győzelmünket, amely biztos vagyok benne, hogy erőt fog adni a folytatáshoz.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában