Labdarúgó NB II.

2020.11.08. 19:38

DEAC: a végén úszott el az egy pont

A DEAC emberhátrányban játszva is kiegyenlített, ám Andrics a lefújás előtti pillanatokban megszerezte a győzelmet a Kaposvárnak.

Fotó: Somogyi Hírlap / Lang Róbert

A Kaposvári Rákóczi vendége volt a DEAC a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában vasárnap este. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra,, amely rájuk is fért, hiszen a debreceniek például előtte zsinórban 7 bajnokit veszítettek el. Sándor Tamás vezetőedző a szerdai Szentlőrinc elleni kezdőcsapatot három helyen változtatta meg: Kertész, Szabó és Székely helyett Belényesi, Urbin, valamint Burai volt a pályán a kezdősípszó pillanatában.

Hazai rohamokkal indult a találkozó, érkeztek a beadások, és a 7. percig jól állta a sarat a védelem, ám ekkor Erdei beívelését Szarka bólintotta a kapuba a rosszul kimozduló Szabados Istvánt megelőzve (1–0).

A hórihorgas kaposvári támadó szinte rögtön duplázhatott is volna, ám a lábáról mellépördült a labda. Támadásban maradt a Rákóczi, a fehér mezes debreceniek erejéből pedig ebben az időszakban leginkább bekkelésre futotta, hol a védők mentettek kétségbeesetten, hol Szabados védett nagyot, ha pedig egy vendégjátékos sem tudott beavatkozni, akkor a felső léc mentette meg a DEAC-ot.

Idővel csendesedett a találkozó, de ez inkább annak volt köszönhető, hogy a Kaposvár vett visszább az iramból, így a játékrész középső periódusában általában a kezdőkör környékén pattogott a labda.

A nem túl nézőbarát periódusnak a hajdúságiak vetettek véget a 37. percben Nagy Krisztián közeli lövését hárította Pogacsics – ez volt az egyetemisták első veszélyes momentuma, és a félidő utolsó érdemleges eseménye, így hazai vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok.

Az eredmény ismeretében némiképp meglepetésnek hatott, hogy a hazaiak edzője, Várhidi Péter cserélt, Sándor Tamás a félidőben még nem látta okát a frissítésnek.

Ez a játékrész is dunántúli támadásokkal kezdődött, de mégis az első komoly lehetőséget a DEAC hagyta ki: Nagy Krisztián lőtt mellé az ötös sarkáról. A debreceniek egyértelműen a gyors támadóikat keresték a labdákkal, míg a Kaposvár leginkább Szarka magasságát szerette volna kihasználni a felívelésekkel.

A 66. percben úgy tűnt, nagy bajba kerül a kettős cseréhez készülődő Debrecen: Nikitscher kapta meg könyöklésért a második sárgáját talán kicsit túl szigorúan. Ám 4 minutummal később egyenlített a hajdúsági alakulat, a kezezésért jogosan megítélt büntetőt Nagy Krisztián váltotta gólra (1–1).

Ezt követően beszorultak az emberhátrányban lévő Spitzmüllerék, úgy nézett ki, végig állja a sarat a DEAC, ám közvetlenül a lefújás előtt Andrics megszerezte a győzelmet a Rákóczinak (2–1).

MSZ

Labdarúgó NB II., 16. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–DEAC 2–1 (1–0)

Kaposvári Rákóczi Stadion, 300 néző. Vezette: Rusz (Becséri, Mohos)

Kaposvár: Pogacsics – Ur, Nagy T., Varjas Z. (Bíró D., 76.) – Nagy J., Szabó B., Gál M. Földi, Vachtler – Erdei – Balázs Zs. (Andrics, szünetben), Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter

DEAC: Szabados – Nagy Z. (Szabó, 66.) Orosz , Belényesi, Papp F. – Nagy K. (Karikás, 91.) , Nikitscher , Spitzmüller, Sándor T. – Urbin (Bíró P., 71.), Burai (Kertész, 66.). Vezetőedző: Sándor Tamás

Gól: 1–0 Szarka (7.), 1–1 (Nagy K., 70.), 2–1 Andrics (93.)

Sárga lap: Nagy (22.), illetve Nikitscher (52.), Papp (75.)

Piros lap: Nikitscher (66.)

Mesterszemmel

Sándor Tamás: – Nem könnyű értékelni, főleg az utolsó perceket. Azt sajnálom, hogy a játékosaim kőkeményen megdolgoztak a sikerért, de jönnek az egyéni hibák, amikkel jelen pillanatban nem tudunk mit kezdeni. Annak ellenére, hogy egyenlítettünk, a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Bár összességében jobb volt a Kaposvár, megérdemeltük volna az egyik pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában