vízilabda

2020.11.26. 07:48

Bejött a papírforma Zuglóban, kikapott a DVSE

Tízgólos vereséget szenvedett a DVSE a bajnoki negyedik BVSC-Zugló otthonában. A debreceniek a második nyolc percen kívül végig partiban voltak a remek formában lévő fővárosiakkal szemben, akik végül teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot – olvasható a dvse.hu-n.

Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

A klubhonlap beszámolója szerint a vendéglátó hamar jelezte, ki az úr a medencében, hiszen egy 3-0-s rohammal kezdte meg a bajnokit Szűcs Levente csapata. A DVSE a végén azért faragott a hátrányból: Oltean Sebastian hét másodperccel a vége előtt szépített akcióból. Megszülethetett volna korábban is az első gól, de a nyitó negyedben több óriási ziccert is kihagytak a debreceniek (3-1).

A második negyed gyors gólváltásokkal indult. Nagy Márton találatára a következő támadásból válaszolt Stefanidesz Levente. Ez minden bizonnyal olaj lehetett a tűzre, mert a folytatásban a hazaiak gyors egymásutánban berámoltak hatot, így a félidőben már nyolcgólos volt a különbség (10-2).

Fordulás után ott folytatta a BVSC, ahol abbahagyta: szűk három perc alatt lőttek két gólt. Úgy tűnt, akár egy kiadós verésbe is beleszaladhatnak a debreceniek, ami egyáltalán nem ritka a zuglóiak otthonában. Miroslav Bajin együttese azonban összekapta magát, és szépen elkezdte ledolgozni hátrányát. Előbb a csapatkapitány Süveges Máté talált be, majd Nagy Norbert volt eredményes előnyből. Debreceni oldalról egy másik saját nevelésű fiatal, Tőzsér Dávid zárta a gólok sorát, ami azt jelentette, hogy a harmadik negyedben csupán egy találattal volt jobb a BVSC (14-5)

A záró játékrészben hol itt, hol ott született gól. A fiatalok egész sorát felvonultató DVSE kifejezetten jól tartotta magát, és fizikálisan is felvette a versenyt a jóval több tapasztalattal rendelkező ellenféllel szemben. Ez gólokban is megmutatkozott, hiszen Oltean Sebastian kettővel, Tőzsér Dávid pedig eggyel növelte eredményes dobásainak számát, és szépen kozmetikázták az eredményt. A vége 18-8 lett egy abszolút vállalható mérkőzésen, egy bombaerős csapat ellen.

A DVSE jövő hét hétfőn a Szentes otthonába látogat.

A tények

E.ON férfi ob I., 13. forduló

BVSC-Zugló – DVSE 18-8 (3-1, 7-1, 4-3, 4-3)

Gólszerzők: Pásztor 3, Gyárfás 3, Gyenis 3, Mészáros Cs. 2, Nagy M. 2, Irmes, Kovács P., Csapó, Sugár ill. Oltean 3, Tőzsér 2, Stefanidesz, Süveges, Nagy N.

Miroslav Bajin: Az első negyedben nem játszottunk rosszul. Több nagy helyzetet is kidolgozunk, de a befejezéseknél sokat hibáztunk. A folytatásban a BVSC megmutatta a valódi erejét. Hihetetlen gyorsak voltak a vízben, mi pedig nem tudtunk mit kezdeni a lefordulásokkal. A második félidőben szerencsére sikerült megnehezítenünk a dolgukat – örültem, hogy ezt ők is elismerték a végén. Lőttünk nyolc gólt egy nagyon erős ellenfél ellen, amivel elégedett vagyok. A 18 bekapott gól természetesen sok, igyekszünk ezt is kijavítani a folytatásban.

Borítókép: Oltean Sebastian három gólt lőtt a BVSC-nek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában