Labdarúgás

2020.10.30. 20:00

Újabb tánc az NB II.-ben: dominálna a Loki a Győr elleni meccsen

Jó játékkal tartanák itthon a három pontot a Győr ellen.

Sifok 20200809 Labdargs 2020 NBII NB2 Sifok Debrecen DVSC Fot Szab Mikls Nemzeti Sport Jagodics Bence Lszl Dvid Pintr dm

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A DVSC a WKW ETO FC Győrt fogadja vasárnap este a Nagyerdei Stadionban, a Merkantil Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén.

A listavezető debreceniek, és a kieső helyen álló vendég együttes is több játékosát kénytelen mellőzni a koronavírus miatt, így szinte lehetetlen megjósolni a csapatok erőviszonyait.

Igor Bogdanovics másodedző, illetve Pintér Ádám, a Loki középpályása a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a találkozóról.

Extra motiváció

A DVSC az előző fordulóban az utolsó pillanatokban mentett pontot a Nyíregyháza elleni keleti derbin. Mint kiderült, a parázs hangulatú találkozó után milliós büntetést kapott ugyan a klub, a végén szerzett gól örömét azonban már senki nem veheti el a drukkerektől, illetve Pintér Ádám gólszerzőtől.

„Nagyszerű érzés volt, önbizalmat adott, és remélhetőleg beloptam magam vele a szurkolók szívébe. Most a stáb részéről is érzem a bizalmat, azon vagyok, hogy éljek a lehetőségeimmel”

– emelte ki a futballista, aki nem akármilyen nevekkel szerepel egy poszton a csapatban. – Az, hogy egy Dzsudzsák Balázs, vagy egy Bódi Ádám van nálunk ugyanebben a pozícióban plusz motivációt jelent, sokat tanulok tőlük az edzéseken, próbálnak segíteni, biztatni engem a pályán. Szeretnénk jól focizni, és többgólos győzelmet aratni itthon a Győr ellen. Mindkét oldalon sok a hiányzó, azonban nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, és remélem, hogy behúzzuk a győzelmet – hangsúlyozta az elszánt középpályás.

Tisztelni, de legyőzni

Igor Bogdanovics, a DVSC másodedzője szerint koncentráltan, de nyugodtan kell majd futballozniuk a hétvégén, a hiányzók ellenére is. – Nem egy mindennapi történet a mostani. A játékosoknak és a stábtagoknak is nagyon oda kell figyelnie a zsúfolt program miatt. Úgy alakítjuk az edzéseket, hogy minél jobb állapotban léphessenek pályára. Szerda-vasárnap játszunk, és nemcsak futballoznunk, de pontokat gyűjtenünk is kötelező ezeken a találkozókon. Elvileg 4-3-3-at fog játszani a Győr ellenünk, nincs veszítenivalójuk, ha kikapnak, kikapnak, ha döntetlen, már örülhetnek, ha pedig elviszik tőlük a három pontot, az egy remek eredmény lesz számukra, így biztosan oda fogják tenni magukat. Nekünk türelmesen kell futballoznunk, hogy ne feszüljön be a csapat, vagy ne kelljen futni az eredmény után.

„Természetesen bárki ellen játszunk, muszáj tisztelnünk az ellenfelet. Ez most sem lesz másként, de tudnunk kell, hogy hol a helyünk, dominálni szeretnénk Debrecenben, ahogy az lenni szokott”

– összegezte a szakember.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában