NB II.

2020.10.05. 18:00

DVSC: az irány jó, de még tudnak fejlődni

Igor Bodganovics amondó, a legfontosabb a feljutás kivívása, de az sem mellékes, ezt milyen játékkal valósítja meg a gárda.

Kondás Elemér és Igor Bogdanovics a Soroksár elleni mérkőzésen | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Fotó: Dömötör Csaba

Két pontot Soroksáron hagyott a DVSC a Merkantil Bank Liga legutóbbi fordulójában vasárnap délután. Hiába szerezte meg Bódi Ádám tizenegyesével a 31. percben a vezetést a Loki, a második félidőben talán túlzottan is ráültek az eredményre a piros-fehérek, melyet megbüntetett a futball és az ellenfél, így Lovrencsics fejese azt jelentette, hogy három helyett egy ponttal a zsákban indult vissza Debrecenbe Kondás Elemér együttese.

„Jó időben szereztük meg a vezetést, ha tudtunk volna rúgni egy másodikat, azzal talán le is zárjuk a meccset, de ez nem sikerült”

– elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak Igor Bogdanovics, a DVSC asszisztens edzője. – Bosszantó, mert a kezünkben volt a lehetőség, de mivel ellenfél is van a pályán, így nem mindig alakul úgy minden, ahogy mi azt eltervezzük – a soroksári mérkőzés ilyen volt. Nem igazán jöttek be a dolgaink, ami korábban működött, hogy például a hátvédsorból indítjuk a felfutó szélső embereket vagy éppen a bemozduló támadókat, ezek a labdák vasárnap pontatlanok voltak, túl rövidre, vagy elérhetetlenül hosszúra sikeredtek. Nekünk, a szakmai stábnak az is a feladatunk, hogy kielemezzük, miért nem a mi elképzeléseink szerint alakult az eredmény. Ha azért, mert leálltunk, az nem jó gondolkodás, minél többet kell rúgni annak érdekében, hogy úgymond lezárjuk az összecsapást a lehető leghamarabb – elemezte a szakember.

Kondás Elemér és Igor Bogdanovics a Soroksár elleni mérkőzésen | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Kimaradtak a helyzetek

A szünetben a támadósorban hajtott végre kettős cserét a szakmai stáb, a tizenegyest kiharcoló Bárány Donát, valamint csatártársa, Sármány Kristóf nem jött ki a második félidőre, őket Tischler Patrik és a Kenderesi Dávid váltotta. Az 57. percben Dzsudzsák Balázst is bevetette Kondás elemér, de a nemrég visszatérő szélső hiába adott pluszt a Debrecennek, mégsem sikerült megtartani az előnyt.

– Egyrészt frissíteni akartunk, másrészt Bárány Donát maga kérte a cserét, mert fájt a lába. Dávidtól azt kértük, minél többször befutva a védők vonala mögé játssza meg az érkező labdákat, míg Patriktól azt, hogy próbálja lekötni a belső védőket, és értékesítse a kínálkozó lehetőségeit. Voltak is helyzeteink, de el kell ismerni, a másik oldalon is maradtak ki ziccerek. A fő célunk visszajutni az NB I.-be, ha innen nézzük, akkor a helyünkön vagyunk, hiszen ha most félbeszakadna a bajnokság, listavezetőként visszakerülnénk az első osztályba.

„Véleményem szerint az irány jó, de arra törekszünk, hogy ez csak az alap legyen, és erre építkezve egyre magabiztosabban, gólerősebben játsszon a csapat.”

Tagadhatatlan, időnként előfordulnak gyengébb teljesítmények, de összességében azt gondolom, fejlődik a társaság. A játékosokon is látom, megértették, az NB II.-ben sokszor nem elég csak a technika, itt ütközni, harcolni kell a sikerért, mert egy pontot sem ad ingyen senki. A válogatott miatti szünetben ezen tovább fogunk dolgozni, úgy gondolom, két hét múlva még erősebben folytjuk majd a pontvadászatot – ígérte Bogdanovics, aki azt is elmondta, a keret tagjai két nap pihenőt kaptak, így majd szerdától folytatódik a munka. A szakember szerint az sem kizárt, hogy a szünetben edzőmérkőzést is játszik a DVSC, erről a napokban születik döntés.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában