Fitnesz

2020.10.26. 13:11

Csak az nyerhet, aki elölről és hátulról is formás

Koncz Brigitta elmondta, a verseny előtti napok már a finomhangolásról szólnak.

Fotó: Koncz Brigitta archívuma

Kiválóan szerepeltek az október 17-18-án megrendezett Fitparádén Koncz Brigitta versenyzői, Borsos Cintia egy második és egy ötödik, míg Tóth Panna egy harmadik, valamint egy kilencedik helyezést ért el. A járványhelyzet ellenére rengeteg versenyző mérette meg magát a budapesti rendezvényen a különböző kategóriákban. A járványügyi előírásokat természetesen betartották: maszkot, kézfertőtlenítőt kellett használni a nézőknek.

Koncz Brigitta és Borsos Cintia | Fotó: Koncz Brigitta archívuma

– Előzetesen szerettem volna, ha dobogóra állnak a lányok, szerencsére ez meg is valósult – idézte fel a Hajdú-bihari Naplónak Koncz Brigitta személyi edző, életmód és táplálkozási tanácsadó, a lányok felkészítője. – Cintia a Fitmodell Junior, és a Fitmodell Word – 170 cm kategóriákban indult, utóbbiban ezüstérmes lett, míg Panni a Teenager kategóriában lett bronzérmes. Pénteken érkeztünk és regisztráltunk, szombaton együtt megnéztük a pro versenyt, vasárnap pedig a lányok is színpadra álltak. Idén volt külön fitparádés bevonuló, ahol egyen dresszben voltak a lányok, majd utána kerültek külön kategóriákba. Rengeteg lemondással jár egy ilyen verseny, összeszedettnek kell lenni. A felkészülés végén a lányok nagyon minimális szénhidrátot vihetnek be, a verseny előtti utolsó pár nap pedig már csak pihennek. Ilyenkor átnézzük a formát, a ruházatot, átvesszük a pózokat, de ugyanúgy figyelnünk kell arra, hogy hol lesz a helyünk a backstage-ben, ugyanis fontos, hogy kényelmesen feküdjenek a lányok a polifoamon, akik ilyenkor már visszatöltenek. A színpadi fellépés előtt olykor előfordul egy kis stressz, ekkor megnyugtatjuk, biztatjuk őket, mondjuk, mire figyeljenek. A verseny alatt a színpad mögül igyekszünk segíteni, instruálni őket, hogy figyeljenek a tartásra, a mozgásra – ismertette az edző.

Fotó: Koncz Brigitta archívuma

Koncz Brigitta számára azért is különleges volt az idei Fitparádé, mert míg korábban versenyzőként vett részt rajta, idén felkészítő edzőként, és versenybíróként tevékenykedett. A szakember elmondta számos szempontot figyelembe kell venni a pontozásánál, és idén nem könnyítették meg a dolgokat, ugyanis rengeteg jól felkészült versenyző mérettette meg magát.

– Az indulóknak fix időpontja van sminkre, hajra és a barnításra, mert fehér bőrrel nem igazán lehet felmenni a színpadra. Nagyon fontos a kisugárzás, az egység, ha elölről nehéz eldönteni ki a legszebb, a legarányosabb, akkor a hátpóz segíthet, mert ilyenkor a fenékforma a meghatározó. Ha valaki szép elölről és hátulról is, az szinte tuti befutó. Minden időnek megvan a maga trendje, most éppen a vékonyabb forma tetszett a közönségnek – fedte fel Koncz Brigitta, aki azt is elmondta, bár idén lenne még két verseny, ők már a következő szezonra koncentrálnak.

Fotó: Koncz Brigitta archívuma

– Minden versenyből levonjuk a tanulságokat, hogy min kellene változtatni, a lányok mire miként reagálnak, akár étkezésről, akár mozgásról van szó. Mindenkinek más a gyengéje, más testrészt kell felhoznia a megfelelő szintre. Cintia jövőre más kategóriában fog indulni, így a vállára kell majd összpontosítanunk – nyilatkozta Koncz Brigitta.

MSZ

Borítókép: Tóth Panna (balról) és Borsos Cintia (jobbról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában