Kézilabda

2020.09.23. 20:05

Most a Loki örült a végén

A kapuban Csapó Kyra kiváló teljesítménnyel segítette hozzá a 24–23-as győzelemhez csapatát.

Budapest 20200818 Kzilabda 2020 nk ni felkszlsi mrkzs edzmrkzs Ferencvros FTC Rail Cargo Hungaria Debrecen DVSC Fot Trk Attila Nemzeti Sport Csap Kyra

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Dunaújváros otthonában vendégeskedett a DVSC Schaeffler együttese a női NB I. hatodik fordulójában szerda este. Érdekesség, hogy a mérkőzést az újvárosi gárda csarnokának felújítása miatt Rácalmáson rendezték zárt kapuk előtt.

Nem kezdte jól egyik alakulat sem a találkozót, Köstner Vilmos már a nyolcadik percben időt kért, ekkor mindössze 1–1-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően sem igazán szakadt ki a gólzsák, de sajnos inkább a házigazdák találtak kaput, és a 18. percre háromgólos fórt (8–5) építettek ki. Leginkább a befejezéseknél volt pontatlan a Loki, kimaradt a hetes és többször is a kapufát forgácsolták szét a piros-fehérek. Szerencsére Csapó Kyra kitűnő százalékkal védett a vendégkapuban, így mégis sikerült utolérni a szünetre a hazaiakat (11–11).

A második játékrészben folytatódott a hullámvasút, amelyik együttes kifogott egy-egy jobb miniperiódust, éppen az vezetett. Csapó továbbra is 40 százalék fölött védett, mellette még Kovács Anna és Vámos Petra nyújtott átlag fölöttit a piros-fehéreknél.

A Dunaújváros többször is próbálkozott hét a hat elleni játékkal, amikor meg egyenlő létszámban támadtak, igyekeztek lassú lefolyású akciókat vezetni. Működött az elképzelés, mert a két legjobbját – Bulath Anitát, és Debreczeni-Klivinyi Kingát – nélkülöző Újváros tapadni tudott a DVSC-re. A Békéscsabáról visszarendelt Vámosi Panna első találatával 20–18-as cívisvárosi vezetést mutatott a tábla hét minutummal a vége előtt.

Aztán újra kiegyenlített a Fejér megyei alakulat, rendkívül izgalmas végjátékot vetítve előre. Az utolsó percben 24–23-as hajdúsági előnynél Csapó megfogta az addig a heteseit remekül értékesítő Román Dorina büntetőjét, oroszlánrészt vállalva a győzelemből.

Zsinórba negyedik bajnoki győzelmüket aratták Vantara-Kelemen Éváék, akik legközelebb vasárnap 15 órától a Siófok együttesét fogadják a Hódosban.

MSZ

A tények

K&H női kézilabda liga, 6. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA–DVSC Schaeffler 23–24 (11–11)

Rácalmás (zárt kapuk mögött). Vezette: Horváth P., Marton B.

Dunaújváros: Hlogyik – Mihály P. 1, Barján 2, SZALAI B. 5, Dabevszka, FERENCZY F. 6, Kazai 2. Csere: Wéninger (kapus), Román 5 (5), Nick, Sziráki, Krupják-Molnár 1, Schatzl Natalie 1, Jovovity, Moutsogianni, Horváth G. Edző: Vágó Attila

DVSC: CSAPÓ KYRA – Arany, KOVÁCS ANNA 9 (1), Tóvizi P. 3, Hornyák D. 2, VÁMOS P. 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: Giegerich (kapus), Karsten, Bordás, Bánfai, Vámosi P. 3 (3), Petrus. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–0. 10. p.: 1–3. 14. p.: 5–4. 20. p.: 8–5. 28. p.: 11–10. 40. p.: 15–17. 58. p.: 23–23

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 8/5, ill. 5/4

Mesterszemmel

Vágó Attila: – Legalább az egy pontra maximálisan rászolgáltunk volna. Nagyot küzdöttünk, de a végjátékban kulcsszituációkban hibáztunk. Viszont ebből sokat tudunk tanulni. Ez az a vereség, amely papíron nem ér két pontot, hosszú távon a jövő szempontjából építő jellegű.

Köstner Vilmos: – A Dunaújváros halogató taktikájával évek óta nem tudunk mit kezdeni. Amikor kiszabadulunk a két-három perces védekezési stádiumból, öt másodperc alatt be akarjuk fejezni a támadást. Emiatt követünk el rengeteg vonal-, lépés- és ziccerhibát.

Borítókép: Csapó Kyra brillírozott a kapuban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában