fotókkal

2020.09.09. 19:56

Lejtmenetben a Loki, Kisvárdán sem termett babér

Nem javult a Debrecen játéka az első fordulóhoz képest, így megérdemelten nyertek a szabolcsiak.

Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország

Kisvárdán próbált meg javítani az elrontott bajnoki nyitány után a DVSC Schaeffler a női kézilabda NB I. második fordulójában. A még szintén pont nélkül álló szabolcsiakkal szemben ugyanazoknak a játékosoknak szavazott bizalmat Köstner Vilmos, akik múlt pénteken is lehetőséget kaptak.

Nem kezdte jól a találkozót a Loki, rögtön egy rontott támadással nyitottak az ezúttal tiszta feketében játszó cívisvárosiak, a megszerzett labdából pedig Dombi megszerezte a mérkőzés első gólját. Az ötödik percben már 3–0-ra mentek a hazaiak, a kétszer is hibázó Kovács Annát pedig villámgyorsan Aleksandra Vukaljovics váltotta. Néhány pillanattal később Vámos Petra révén végre a Loki is megzörgette a hálót, de továbbra is akadozott a gépezet,

így Köstner Vilmos élt is az első időkéréssel, mert láthatólag nem volt ínyére tanítványai produkciója.

A pénteki meccshez hasonlóan most is sok volt a technikai hiba, a kapuban Csapó Kyra hiába teljesített jól, az ő védései arra voltak elegendők, 7–4-es hazai vezetést mutasson a játékrész felénél az eredményjelző. Ezt követően felzárkózott két gólra a Debrecen, de ennél nem tudott közelebb jutni, hetesből sem sikerült betalálnia Kovácséknak. Ennek megfelelően újra négy gól lett a különbség, és ha a belelkesedő hazaiak hibáztak támadásban, még mindig ott volt az ihletett formában játszó Pásztor Bettina, aki időnként naggyá is tettek Deszpotovicsék.

A játék minden elemében a hajdúságiak fölé nőttek a hazaiak, úgy nézett ki, hogy akár ötgólos hátrányban is lehet a Loki a félidőre, de Bánfai Kíra utolsó másodperces góljának köszönhetően „csak” négy volt közte a szünetben (13–9).

Annak ellenére, hogy addig csapata egyik legjobbja volt, Csapó helyett Ann-Cathrin Giegerich kezdett a DVSC kapujában a második félidőben. A német válogatott kapus rögtön három védéssel nyitott, de csapata nem tudta ezt kihasználni, mert továbbra is akadt pontatlanság a vendégek játékában.

A játékrész első találatára a 35. percig kellett válni, ekkor Hornyák Dóra törte meg a gólcsendet.

Aztán egyre közelebb lopta magát a Debrecen, 15–14-nél többször is ott volt a lehetőség az egyenlítésre, de ehelyett újra háromra hízott a különbség (45. perc, 17–14).

Az utolsó tíz percre ismét Csapó állt a kapuba, de ez sem segített,

a Kisvárda 21–18-ra győzött, így a DVSC két forduló után nulla ponttal áll.

MSZ

A tények

K&H női kézilabda liga, 2. forduló

Kisvárda Master Good SE-DVSC Schaeffler 21-18 (13-9)

Kisvárda, 495 néző. Veztte: Paska, Vastag.

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 1, Bouti 3, Karnik 4, Siska 3, Dombi L. 3, Milosevics 1. Csere: Mátéfi (kapus) Szabó 4/1, Mihálffy 1, Dombi K 1. Edző: Bakó Botond.

Debrecen: Csapó – Arany 1, Kovács, Tóvizi 1, Vámos 1, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Giegerich (kapus), Vukaljovics 1, Hornyák 5/4, Bordás 1, Petrus, Bánfai. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 4-1, 15. p.: 7-3, 18. p.: 8-6, 22. p.: 10-7, 29. p.: 12-8, 37. p.: 13-11, 40. p.: 15-14, 45. p.: 17-14, 54. p.: 20-16.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, illetve 5/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Boldogok vagyunk, és nagyon örülünk az eredménynek, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a játék minden elemében a mi akaratunk érvényesült. Szerencsére a második játékrészre nem fáradtunk el, annak ellenére, hogy nagyon rövid a kispadunk.

Köstner Vilmos: – Minden dicséretet megérdemel a Kisvárda, csapatként működve győzött le bennünket. A mi teljesítményünk közel volt az értékelhetetlenhez, a gárda ezen a mérkőzésen méltatlanul szerepelt a piros-fehér színekhez és a tavalyi eredményéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában