deac

2020.09.10. 17:26

Kivételes szezon előtt áll az egyetemi hokicsapat

Berta Ákos csapatkapitány bizakodó, mert úgy véli, négy közel hasonló sora van a DEAC-nak.

MP

Fotó: Molnár Péter

Megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DEAC jégkorongszakosztálya csütörtök délután. Az eseményen résztvevők elmondták,

az ismert egészségügyi helyzet miatt kivételes szezon előtt állnak, de bíznak benne, hogy a megerősödött együttes szép eredményt ér el a bajnokság végén.

– Teljesen rendhagyó módon kezdődött a szezon, hiszen az Újpest elleni edzőmeccs után tesztelnünk kellett az ellenfél egyik játékosának megbetegedése miatt, de szerencsére nálunk nem történt baj, tudtuk folytatni a felkészülést – elevenítette fel Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető. – A szezon előtt sok nehézséggel kellett szembenéznünk, hiszen a TAO-támogatások begyűjtése akadozik, a törvényi változások miatt a szerződéskötések elhúzódtak, nehezen gyűlik a szponzori pénz is, egyedül a Debreceni Egyetem tudta a szükséges anyagi támogatást biztosítani a működéshez. Ennek ellenére az egyesület megpróbál minden forrást megteremteni. A bajnokság menetrendje nincs kőbe vésve a vírushelyzet miatt, rugalmasan kell a szezont bonyolítani. Ennek szellemében nem fogunk elutazni az erdélyi gárdákhoz, hanem ők jönnek Magyarországra, és tornarendszerben játsszák le a meccseiket.

„Nagy várakozással tekintünk a bajnokság elé, reméljük, az égiek áldásával végigmehet az idény”

– bizakodott az ügyvezető.

A versenykiírásról Fodor András szakosztályvezető beszélt bővebben. A szakember szerint

szinte biztos, hogy a korábbi évekből megszokott alapszakasz, középszakasz, rájátszás alkotta rendszer nem valósul meg idén.

Mint kifejtette, karácsonyig egy teljes kört játszanak le a csapatok, és majd utána döntik el, hogy miként folytatódik a bajnokság. Fodor elárulta, az együttesek megegyeztek abban, ha 13 plusz egy egészséges játékost ki tudnak állítani, akkor lejátsszák a meccset.

A gárda hétfőn 20 órától a Fehérvári Titánok ellen kezdi meg az idényt. A DEAC vezetőedzője, David Musial elsősorban annak örül, hogy az elmúlt hónapok eseményei után egyáltalán elkezdődhet a szezon.

Fotó: Molnár Péter

– Kifejezett célunk volt a nyár folyamán, hogy minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze. Próbálkoztunk olyan magyar játékosokat találni, akik a válogatott közelében vannak, a jövő ígéretei, légiósok révén pedig tapasztalatot akartunk behozni a csapatba. Négy edzőmérkőzést sikerült lejátszanunk, amelyekből hármat meg is nyertünk.

„Összességében a legfontosabb, hogy hétfőn elkezdjük a szezont, és ha nem is az összes, de a szurkolóink egy része ott lehet a lelátón, és látni fogja a mérkőzéseinket”

– fejtette ki David Musial.

A cseh-német kettős állampolgárságú szakember szavait Kecskeméti Áron másodedző tolmácsolta, akinek a felkészülés mellett arra is jutott energiája, hogy megtervezze a gárda az új szezonban viselt szerelését. – A csarnok folyosóján minden évből ki van állítva egy mez, és ezt a tradíciót vinnénk tovább. Az egyesület megalapításakor a DEAC két alapszíne a fekete és a fehér volt, ehhez szerettünk volna visszatérni – magyarázta Kecskeméti Áron.

A játékosokat a csapatkapitány Berta Ákos képviselte, aki kiemelte, idén négy, közel hasonló sorral rendelkeznek, amelyekben vannak válogatottközeli fiatal magyar tehetségek és olyan tapasztalt idegenlégiósok, akik reményei szerint sokat segíthetnek majd a gárdának.

– Nekünk, játékosoknak edzenünk és játszanunk kell lehetőleg nézők előtt, mert tömött lelátók előtt az igazi. Az új igazolások egytől egyig pozitívak számomra, biztos vagyok, hogy hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez.

„Várjuk a rajtot, egy-két hónap alatt ki fog derülni, hogy hol tartunk, és reálisan mit érhetünk el a szezonban”

– mondta el Berta.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában