Atlétika

2020.09.15. 10:24

Jól szerepeltek a debreceniek a Szuper Liga-döntőn

A DSC-SI több sportolója is remek teljesítményt nyújtott a hétvégi megméretettésen.

Budapest 20200809 Atltika 2020 Magyar bajnoksg OB Fot Trk Attila Nemzeti Sport Klekner Hanga

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Hetedik alkalommal rendezték meg az Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét Budapesten. A megmérettetéseken tizenkét számban is képviselte magát a DSC-SI alakulata, több esetben kiemelkedő teljesítményt nyújtva.

A nők domináltak

A Szuper Liga szombati versenynapján három dobogós helyezésnek is örülhettek a DSC-SI tagjai. A kiváló eredményeket mind női atlétáik hozták: 100 méter gáton Kerekes Gréta elsőként, 3000 méter akadályon Kácser Zita másodikként ért célba, míg gerelyhajításban Szilágyi Réka szintén a dobogó legfelső fokának örülhetett. A versenynap egyéb számaiban 100 méteren Kerekes Gréta ötödik, 10 ezer méter gyaloglásban Horváth Dániel nyolcadik, súlylökésben Csapó Tamás pedig hetedik helyen végzett.

A vasárnapi játéknapon már a férfiak is eredményesebben zártak. Koroknai Máté elsőként ért célba 400 méter gáton, Hodossy-Takács Sámuel pedig csak a több próbálkozás miatt maradt le az első helyről magasugrásban. Itt négyen is 2,08-at ugrottak, ám mivel a fiatal debreceninek csak a harmadik alkalommal sikerült átugrania a lécet, a negyedik helyen zárt.

Vasárnap is remekeltek

A nők vasárnap is brillíroztak: K. Szabó Gabriella 800 méter síkfutásban, Kiszel Zsófia 400 méter gáton ért el ötödik helyezést. Kácser Zita 5000 méteren a dobogó harmadik helyét kaparintotta meg, a rúdugrás első helyezettje pedig Klekner Hanga Csenge lett.

Péter Szabolcs

Borítókép: Klekner Hanga Csenge könnyedén szerezte meg az első helyet a Szuper Liga-döntőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában