négyből négy

2020.09.25. 12:46

Hibátlanul várják a derbit a berettyóújfalui futsalosok

A szezon egyik legfontosabb párharcának első felvonására készülnek Újfaluban.

20200912 Berettyóújfalu fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - DEAC NBI férfi futsall mérkőzés. képen: HORVÁTH NORBERT #4 KÁNTOR TAMÁS #10

Fotó: Napló-archív

A férfi Futsal NB I. negyedik fordulójában az MVFC Berettyóújfalu a Haladás VSE csapatát fogadja. A jelenkori magyar klubfutsal vitathatatlanul legnagyobb rangadója vár péntek este 17 óra 30 perctől a szurkolókra. A Mezei-Vill eddig négy mérkőzésből négyet megnyert, és a másik 100 százalékos gárdával, a Veszprémmel holtversenyben vezetik a tabellát. Ehhez azonban kellett az előző játéknapon utolsó percben behúzott meccs is a Dunaújváros ellen.

Nehéz volt feltörni

A hazaiak másodedzője, egykori csapatkapitánya, Trencsényi János beszélt a Hajdú-bihari Naplónak a mögöttük lévő és előttük álló találkozókról. – Tudtuk, hogy nehéz lesz a Dunaferr elleni mérkőzés, hiszen sok csapat azzal a céllal érkezik Újfaluba, hogy minél kevesebb kapott góllal akarja megúszni, nem volt ez másképp az ő esetükben sem. Ilyenkor, ha nem tudunk az elején betalálni, úgy válik egyre nehezebbé. Nehéz volt feltörni a védelmüket, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a kapusuk és a játékosaik is hatalmasakat mentettek. Nagyon örültünk neki, hogy az utolsó percben mégis sikerült nyerni, ez szerintem a csapatunk erejét mutatja – mondta.

A hazai pálya mellettük szól

A Haladás eddig három győzelmet és egy döntetlent hozott össze, a Nyírgyulaj vendégeként nem tudott nyerni a szombathelyi gárda. – Szerintem ők is hasonló cipőben járnak, mint mi – osztotta meg véleményét Trencsényi János. – Még az eredményeink is majdnem ugyanazok, és az ő keretük is nagyon erős magyar szinten. Ők is azzal a szituációval találkoznak meccsről meccsre, mint mi. A hazai pálya szerintem mindenképpen mellettünk szól egyrészt azért, mert Szombathely nincs közel, sokat kell utazniuk. Másrészt pedig remélem, hogy sokan kilátogatnak majd erre a találkozóra, és biztatnak minket. Mi még hibátlanok vagyunk, nekik már van egy döntetlenjük a Nyírgyulaj ellen. Abban biztos vagyok, hogy egy nagyon kiélezett csatára számíthatunk. Itt már remélem nem arról szól majd a dolog, hogy védekeznek 10 méteren ellenünk, és mi próbáljuk feltörni őket. Szerintem a Haladás is támadni szeretne majd, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon érdekes, látványos összecsapás elé nézünk – mondta a szakember.

Jól erősítettek

A bajnokság két favoritja által lejátszott eddigi szoros mérkőzések arra engednek következtetni, hogy még inkább erősödött az NB I.-es mezőny az előző évekhez képest. – Egyre jobbak a többiek is, az elmúlt időszakban kialakultak az erőviszonyok, az ellenfeleink nagyon pontosan feltérképezik a csapatunkat. Több gárdánál tudtak külföldi futsalosokat igazolni a keretbe, akik nagyon meghatározóak tudnak lenni. A DEAC is például jól erősített, eggyel tudtunk csak ellenük nyerni egy nehéz találkozón. De azt mondhatom, hogy minden klub megpróbálja magából a maximumot kihozni, és azzal, hogy légiósokat tudtak szerződtetni nőtt is a liga színvonala – mondta Trencsényi János.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában