Labdarúgó NB II.

2020.09.16. 08:57

DVSC: a kieső partner elleni meccs jön

Egyik edző sem számít könnyű meccsre, de mindkettejük szerint saját magukkal kell foglalkozniuk.

Fotó: Napló-archív

A Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában a Debreceni VSC a Kaposvári Rákóczi vendége lesz. A szerda délután 16 óra 30 perckor kezdődő találkozóra az alakulat nem túl nyugodt körülmények között érkezik. Kedden tette közzé a klub hivatalos honlapja, hogy – az MLSZ által előírt meccsek előtti kötelező koronavírus-tesztelések alkalmával – a Loki kötelékéből többen is pozitív mintát produkáltak. A Hajdú-bihari Napló a két együttes vezetőedzőjét kérte meg, hogy beszéljenek a találkozóról.

Kondás Elemér szerint erőt lehet meríteni abból, hogy öt gólt szereztek fiai az előző fordulóban. – Sok helyzetet alakítottunk ki, amiből ötöt belőttünk, korábban nem ez volt a jellemző, úgyhogy ez rendben volt. Háromgólos vezetésnél viszont kicsit kiengedtünk, nem hittük el, hogy még betalálhat az ellenfél.

Fontos a regeneráció

A szakember elmondta, hogy a vasárnap esti meccs után nem sok ideje jutott egyik csapatnak sem a felkészülésre. – Megnéztük a Kaposvár mérkőzését, amit játszottak, a két találkozó között olyan nagy változás nem hiszem, hogy várható. Esetleg egy-két játékost kicserél Várhidi Péter a frissítés érdekében. Nekünk azonban magunkkal kell foglalkozni, hogy tudunk most mi pályára lépni, kik azok a labdarúgók, akik megfelelően regenerálódtak, ez lesz a legfontosabb szerda délután fogalmazott Kondás Elemér.

Első győzelem

A Kaposvár első hét találkozóján nyeretlen maradt, és mindössze öt pontot szerzett, ezért úgy érezték a Rákóczinál, hogy váltani kell. Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány kapta meg a bizalmat a gárda élén, aki élt is ezzel, hiszen a nyolcadik fordulóban, Budaörsön aratott egy magabiztos 3–0-s győzelmet a somogyi alakulat. A Loki és a Kaposvár együtt esett ki az NB I.-ből, de a tréner szerint más a két együttes helyzete. Az újonnan kinevezett szakember elmondta gondolatait a rájuk váró összecsapásról.

Várhidi Péter (balra) és Disztl László a Kaposvári Rákóczi edzésén | Fotó: MW-archív

– A Debrecen az utolsó pillanatban szerencsétlen körülmények között búcsúzott, a Rákóczinál úgy a tizedik fordulótól kezdve lehetett tudni, hogy ki fognak esni. A DVSC-nél a játékosok a külföldieket leszámítva nagyrészt együtt tudtak maradni, és még erősítettek is hozzá, így ez egy első osztályú keret. A Kaposvárnál többen távoztak, és akik maradtak, azok közül is nagyon kevesen nyertek az NB I.-ben, úgyhogy erőteljes önbizalomhiányban szenved szinte mindenki. Egy Loki elleni siker biztos, hogy nagyot dobna rajtunk, de reálisan látjuk a helyzetet, és tudjuk, hogy a DVSC az osztály legerősebb csapata. Mi azért küzdünk, hogy a középmezőnyhöz felzárkózzunk – mondta a vezetőedző.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában