Labdarúgó NB II.

2020.09.18. 11:02

DEAC: rossz döntések és kapufák sora

A debreceni egyetemi csapat újabb vereséget szenvedett a másod­osztályban.

Fotó: Napló-archív

A DEAC az NB II. kilencedik fordulójában a Kazincbarcika együttesét fogadta a Nagyerdei Stadionban, ahol az egyetemi alakulat 1–0-s arányú vereséget szenvedett a borsodi együttestől. A mérkőzés folyamán a hazaiak többször eltalálták a kapufát, nagy ziccereket hagytak ki, de nem sikerült betalálni.

Ilyen a futball

A találkozó kapcsán Takács Péter, a debreceniek középpályása beszélt a Naplónak. – Ez a mérkőzés rendkívül fontos volt nekünk már az elején, mindenképpen szerettünk volna nyerni. Hiszen ha a tabellára ránézünk, akkor láthatjuk, hogy a Barcika sem túl acélos. Megpróbáltunk sokpasszos játékkal, kezdeményezőbben fellépni. Meg is voltak a helyzeteink, de vagy rossz döntést hoztunk a végén, vagy a kapufáról kifele pattant a labda.

A Kazincbarcika padján egy Debrecenben már ismerős arc foglalt helyet, Vitelki Zoltán, aki a Loki korábbi trénere. – Szerintem Vitelki nagyon jól megszervezte a védekezésüket, nem volt egyszerű őket átjátszani. Hogy őszinte legyek, olyan benyomást keltettek, mintha eljöttek volna a döntetlenért, aztán hátha lesz lehetőségük betalálni. Aztán milyen a futball, egy nagy ziccert kihagytunk, és egy-két perccel később jó helyről kapott szabadot az ellenfél, amit be is rúgtak. Addig talán nem is nagyon volt helyzetük. Onnantól kezdve megpróbáltunk még nagyobb nyomást helyezni a vendégekre, de valahogy nincs meg bennünk az átütő erő. Nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka. Én is keresem a hibáimat, mert ilyenkor először mindenkinek magával kell foglalkoznia. Biztos, hogy nagyobb koncentrációra és higgadtságra van szükség elöl.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában