kosárlabda

2020.08.30. 21:40

Magyar arany a debreceni 3x3-as ifjúsági fesztiválon – fotókkal

A lányoknál a mi válogatottunk zárt az élen.

Fotó: Monár Péter

Fotó: Monár Péter

Vasárnap délután már az egyenes kieséses szakasszal folytatódott a World Tour Masters debreceni állomása a Kossuth téren.

A két elődöntő óriási küzdelmet hozott. Előbb a szerb Liman találkozott a Novi Saddal, ahol a Liman lépett tovább döntőbe (21-15), kiejtve ezzel a Dusan Bulutot is soraiban tudó tavalyi bajnokot. A másik elődöntőben a lett Riga és litván Utena mérkőzött. A litvánok remek százalékkal értékesítették kétpontosakat, így, ha szoros meccsen is (21-18), de ők jutottak tovább a döntőbe. Ott pedig a Liman érvényesítette rutinját az Utena ellen, és végig vezetve nyert a litván csapat ellen (21-16). A torna legjobb játékosának a Limanban játszó Stefan Stojacicot választották.

A Kossuth térre kilátogatók már ekkor remek hangulatot teremtettek, de a java még ezután jött.

A program az Ifjúsági Fesztivál helyosztóival folytatódott. A lányoknál a szlovénok, a fiúknál Izrael lett a harmadik helyezett. A hangulat igazán ezt követően hágott a tetőfokára, ugyanis a lányok mezőnyében a magyar válogatott „A” csapata lépett pályára a döntőben az észtek ellen. A megszokottól eltérően a mieink most inkább egy küzdelmes mérkőzést játszottak, kevés volt a látványos pont. Ennek ellenére végig vezettek a magyar lányok, és hiába indítottak több felzárkózási kísérletet az észtek,

végül a mienk nyertek 12-10-re.

A torna legjobb játékosának Szerencsé Tamarát választották, aki Madár Eszterrel egyetemben az all-star csapatba is bekerült. A fiúknál szerb házidöntőt rendeztek, ahol az U23-asok meggyőző fölénnyel (21-9) verték az U20-as válogatottat.

GCS

Eredmények

World Tour Masters Debrecen

Negyeddöntők:

Liman (SRB) – Piran (SLO) 20-9

Novi Sad (SRB) – NY Harlem (USA) 21-12

Utena (LTU) – Amsterdam (NED) 18-16

Riga Ghetto (LAT) – Graz (AUT) 21-18

Elődöntők:

Liman (SRB) – Novi Sad (SRB) 21-15

Utena (LTU) – Riga Ghetto (LAT) 21-18

Döntő:

Liman (SRB) – Utena (LTU) (21-16)

Youth Festival 2020 Debrecen

Bronzmérkőzések:

Szlovénia – Csehország 15 -10 (női)

Izrael – Szlovénia 21-16 (férfi)

Döntők:

Magyarország – Észtország 12 – 10 (női)

Szerbia U23 – Szerbia U20 21-9 (férfi)

(via debrecenisportcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában