ismerkedés

2020.08.01. 16:29

Mádon járt a DEAC Kosárlabda Akadémia megújult stábja

Július 30. és augusztus 1. között megtartotta első hivatalos találkozóját az új gárda.

Fotó: debka.hu

A Mádon rendezett összejövetel célja az volt, hogy az edzők megismerkedjenek egymással, elsajátítsák a klub játékrendszerét, valamint céljaival, filozófiájával is tisztába kerüljenek.

Csütörtök reggel 11 fővel indul útnak a DEAC Kosárlabda Akadémia újdonsült busza az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok elől. Ez a létszám a későbbiekben csaknem háromszorosára duzzadt, hiszen a vezetőség és a trénerek mellett a korosztályok stábjai, valamint a sajtó dolgozói is képviseltették magukat Mádon. A programot Berényi Sándor szakmai igazgató előadásai nyitották, aki az akadémia szervezeti felépítését és céljait ismertette hallgatóival, pénteken pedig Horváth Imre vezetésével már a támadási-védekezési alapelveké volt a főszerep. Eközben a többi munkatárs sem tétlenkedett, az előadások közötti szüneteket folyamatos interjúk, illetve fotózások töltötték ki. Hétfő reggel az NB I./A-s csapat vezetőedzője, a jelenleg Spanyolországban tartózkodó Kovács Adrián is bekapcsolódott a munkába az interneten keresztül, kora délután pedig a különböző korosztályokhoz tartozó szakemberek kiscsoportokban is egyeztethettek.

– Az összejövetel elsődleges célja az ismerkedés mellett egyértelműen az volt, hogy vázoljuk az újonnan érkezők számára az elképzeléseinket. Ez azért kulcsfontosságú, mivel azt szeretnénk, hogy mindenki azonos alapokról vágjon bele a 2020-21-es szezonba. Az edzők kiválasztását komoly háttérmunka előzte meg, elsősorban hazai szakemberekben gondolkodtunk, végül azonban Tedi Bukov és Jesper Gustavsson személyében két külföldi is bekerült a keretbe. Mindkettejük jelenléte óriási pluszt adhat az akadémia működésének, hiszen új impulzusokat hoznak a rendszerbe más kosárlabdakultúrákból, valamint a játékosok rá lesznek kényszerítve az angol nyelv használatára, ami manapság az élsport megkerülhetetlen része. Véleményem szerint a foglalkozás elérte a célját, jó hangulatban, effektíven töltöttük az időt – foglalta össze a három nap tapasztalatait Berényi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában