Labdarúgás

2020.08.12. 10:57

Idén is megmérkőznek a fiatalok a Karnevál Kupán

Harmincadik alkalommal rendezik meg a Felföldi Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó tornát.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A DHSE Olasz Focisuli által szervezett sportesemény mérkőzései három napon keresztül zajlanak az Oláh Gábor utcai Stadionban. A tornán a 7-14 éves korosztály képviselői 8 kategóriában mintegy 80 csapattal vesznek részt, illetve olyan akadémiai csapatok is érkeznek, mint az FTC, az Újpesti Torna Egylet, a Debreceni Labdarúgó Akadémia, a Loki Focisuli, az MTK Budapest, a Mészöly Focisuli, a Grosics Akadémia vagy a Nyíregyházi Bozsik József Labdarúgó Akadémia.

A háromnapos rendezvényen több mint 100 mérkőzést láthatnak a szurkolók. Külön meg kell említeni, hogy a Debreceni Sportcentrum pályái, illetve a Debreceni Egyetem kollégiumai Európa legszínvonalasabb helyszínei közé tartoznak, ezzel is segítve az UEFA által is elfogadott labdarúgó tornát.

A csapatok és kísérőik három napot, néhányan pedig ennél is több időt eltöltenek majd Debrecenben, hogy a sport mellett megismerkedjenek a várossal és a helyi kulturális élettel a Karneváli Héthez kapcsolódó rendezvényeken.

A selejtezők augusztus 14-én, pénteken délután kezdődnek és szombaton egész nap zajlanak. A kategóriadöntők és a helyosztókra augusztus 16-án, vasárnap 14 és 16 óra között kerül sor.

Idén a koronavírusra való tekintettel az egyes kategóriáknak a helyosztó mérkőzések végeztével hirdetnek eredményt, hogy elkerüljék a nagyobb csoportosulásokat. A tornán egyre több a visszatérő vendég, akik más időszakokban is felkeresik Debrecent és környékét, így az esemény a turizmus szempontjából is fontos Debrecen számára – hangsúlyozza közleményében a DHSE Olasz Focisuli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában