Pazar panoráma

2020.08.31. 16:48

A mádi dűlőkön szervez futóverseny a Debreceni Egyetem

Mad Run címmel szervez futóversenyt a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája szeptember 12-én, szombaton. A négy, nyolc és tizenhat kilométeres versenytávok a Borsay kastélytól indulva járják be a Tokaji Hegyvidék legszebb tájait.

Hagyományteremtő céllal rendezi meg az I. Mad Run futóversenyt a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája. A résztvevők megismerkedhetnek a Tokaji Hegyvidék kiemelkedően zamatos furmintjáról ismert Mád falujával, a környék borászataival és a meredek emelkedőkön, ezeréves kövek között futhatnak fel a dombokra – olvasható az egyetem honlapján.

A rendezvény célja a futás mint sport népszerűsítése, illetve hogy megismertesse a résztvevőkkel a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Az I. Mad Run védnökei: Tatárka József, Mád Polgármestere; Jávor András rektori főtanácsadó, a DEAC elnöke; Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-play Bizottság (CIFP) elnöke, a Nemzet Sportolója, világbajnok és olimpiai ezüstérmes tőrvívó; Magyar Zoltán, a Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottjának és a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya; Bíró Attila borász, a Magyar Vízilabda Szövetség Európa-bajnok nemzeti női válogatottjának szövetségi kapitánya, valamint ifj. Szepsy István borász.

Az I. Mad Run szeptember 12-én, szombaton 11 órától rajtol a Borsay kastélytól. Bővebb információ és nevezés a Mádi Borakadémia weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában