múlt, jelen, jövő

2020.07.17. 14:49

Workshopot tartott a DEAC Mádon

Többek között az új szezonról, a szakosztályokat érintő aktualitásokról, a feljutó csapatokra váró kihívásokról is szó volt a kétnapos rendezvényen.

- Dicső múlt, nehéz jelen és szép jövő – ezekkel a szavakkal jellemezte Jávor András rektori főtanácsadó, a DEAC elnöke az egyetemi sportklubot. A Borsay kastélyban tartott rendezvényen kiemelte: az elmúlt évek dinamikus fejlődésével együtt nőtt az elvégzendő feladatok száma, amihez szerencsére egyre több szimpatizáns és aktív közreműködő társult.

- Egyre nehezebb a forrásszerzés, sok klub mond le a magasabb osztályban való szereplés jogáról, ezért is van szüksége, arra a nagy összefogásra, ami a DEAC családot jellemzi. Hiszek benne, hogy még van tartalék az egyesületben – fogalmazott nyitóbeszédében Jávor András DEAC-elnök.

Fotó: unideb.hu

Bács Zoltán kancellár köszöntőjében felidézte a DEAC korábbi időszakát, és a klub fejlődésének szempontjából kiemelkedő fontosságúnak nevezte a Debreceni Egyetem 2005-ben indított átfogó sportstratégiáját, amely nyomán 2006-tól megkezdődtek a sportágfejlesztések, és számos új szakosztály alakult. A járványhelyzet kapcsán a kancellár hangsúlyozta: a jelenlegi forgatókönyv szerint szeptembertől indulnak a bajnokságok, ugyanakkor a sportklubnak fel kell készülni arra a helyzetre is, ha ez mégsem így történik.

- Szükség van egy stratégiára erre az átmeneti időszakra, amelyben a gazdasági visszaesés mellett a legnagyobb problémát a sportolói motiváció fenntartása jelentheti. Erre komolyan fel kell készülniük a szakembereknek, hogy együtt tudják tartani a csapatokat – jelentette ki Bács Zoltán.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kiemelkedőnek nevezte a 100 éves jubileumot, a klub emlékezetessé tette a centenáriumi évet a labdarúgó és a kézilabda csapatok másodosztályba jutásával.

- 2012-ben még csak a férfi röplabda volt első osztályú, ma már hat csapat játszik a legmagasabb szinten, és számos másodosztályú van. A klub sikere abban van, hogy azok, akik benne vannak, nagyon komolyan veszik, és példaértékűen végzik a munkájukat, s ezt látva a sportolók is minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében – vélekedett Lóczi Lászlóné Kovács Marianna.

Fotó: unideb.hu

A labdarúgó csapat II. osztályba kerülése kapcsán kifejtette, hogy a Dóczy utcai pálya fejlesztése – eredményjelző, világítás, vendégszektor kialakítása, lelátó befedése – mellett a klub szervezeti hátterében is módosításokra van szükség, ennek nyomán hozták létre a DEAC Futball NP Kft-t.

Az ügyvezető előadásában kitért a cég mögött álló kiterjedt beszállítói rendszerre, amely a különböző sporttevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások mellett magában foglalja a szállás-, utazás-, vendéglátás megszervezését, és a létesítménybérlést, amelyben kiemelkedő támogatást nyújt az egyetem a DEAC-nak. A sporthoz fűződő humán kapcsolati hálóról szólva nélkülözhetetlennek nevezte, hogy a Debreceni Egyetem vezetése határozottan támogatja a sportot, valamint kiváló sportági szakszövetségi kapcsolatokkal rendelkezik.

A kétnapos rendezvényen – ahol a klubvezetés mellett a szakosztályok és a partnerek képviselői vettek részt – többek között a DEAC arculatáról, a klub és a Sporttudományi Kooperációs Kutatóintézet együttműködéséről, a szakosztályok aktuális feladatairól is szó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában