vívás

2020.07.18. 21:44

Serra György újabb négy évre tagja az MVSZ elnökségének

A Magyar Vívó Szövetség a mai napon tartotta a tisztújító közgyűlését, ahol Serra Györgyöt újraválasztották az elnökségi tagok közé – olvasható a debreceni Békessy Béla Vívó Klub közleményében. A Békessy ügyvezetője kiemelte, hogy a legfőbb feladatuk a koronavírus-járvány okozta nehézségek orvoslása lesz.

Véget ért egy újabb négyéves ciklus, így ismét tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) július 18-án. Az elnöki posztra a nyolc éve hivatalban lévő Csampa Zsoltot, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát, valamint a kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szabó Bencét jelölték a tagszervezetek. A következő négy évre az MVSZ tisztújító közgyűlése ismét Csampa Zsoltot választotta elnöknek 93 szavazattal 51 ellenében.

A július 18-i eseményen az új elnökséget is megválasztották, amelyben Serra György is szerepet kapott. A Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője a második ciklusát kezdheti meg a szövetségnél. Nagy megtiszteltetésnek tartotta már magát a jelölést is, de kiemelte, hogy nagy felelősséggel járó feladatok várnak az elnökségre.

„Fontos, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek a vívás jövőjét szolgálják”

– mondta el Serra György. – „Ezt pedig az elmúlt négy évben megalapoztuk. Viszont most a koronavírus-járvány sok bizonytalanságot okozott a magyar vívásban. A legfőbb feladatunk a következő ciklusban, hogy stabilizálni tudjuk a klubok helyzetét. Bölcsen kell tervezni, hogy az egyesületek túléljék ezt az időszakot, és ne menjenek csődbe. Emellett a járvány miatt a ciklusunkban két olimpia is szerepel. Fontos, hogy megfelelő felkészülést biztosítsunk a versenyzőinknek, mivel készen kell állniuk az olimpiai kvalifikációt jelentő versenyekre, amennyiben újra elindulnak” – tette hozzá az ügyvezető.

A klub közleménye rámutat, Serra Györgynek egyénileg is több fontos szerepe lesz az elnökségben, hiszen többek között az egyetemi vívás újraszervezésének a felelőssége is rá hárul majd.

Borítókép: a Magyar Vívó Szövetség újonnan megválasztott elnöksége. Serra György (hátsó sor, j1) a második ciklusát kezdheti meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában