atlétika

2020.07.16. 21:28

Jó hangulat volt a háziversenyen a cívisvárosban

Hazai közönség előtt bizonyíthattak Debrecen atlétái csütörtökön.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Atlétikai háziversenyt rendeztek a cívisvárosban. A versenyszámok között sík- és gátfutás, illetve magasugrás is szerepelt. Az indulók közül Kozák Luca hengerelt 100 méteren, míg Hodossy-Takács Sámuel egyéni csúcsát megdöntve junior-világbajnoki kvótát ugrott.

Szembe szélben is nyert

Az elő- és időfutamokon is meggyűlt a baja a szembe széllel a futóknak. Kozák Luca azonban így is kiemelkedett a mezőnyből. A fiatal sportoló 100 méter síkfutáson 11,80-as eredménnyel, 100 méter gátfutáson pedig 13,30-as eredménnyel végzett az élen. A futó a Hajdú-bihari Naplónak beszélt csütörtöki teljesítményéről.

Fotó: Molnár Péter

– Ez az egész nap egy edzéssel ért fel, hiszen másfél óra alatt – a gát előfutamával együtt – volt három futásom. Az előző versenyen jobb eredményeket értem el, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy itt nem volt annyira erős mezőny. Ettől függetlenül nagyon élveztem, kellettek már ezek a kisebb események is. Nehéz itthon felpörögni, hiszen minden nap itt edzek, de így is szeretem a nálunk megrendezett versenyeket. Jövőhéten a Honvéd-kupán fogok futni, remélhetőleg jó eredménnyel – emelte ki Kozák Luca.

Egyéni csúccsal kvótás

A magasugróknál Hodossy-Takács Sámuel nemcsak remekelni tudott, de megugrotta a 2,16 méteres junior-világbajnoki szintet is. Amennyiben a decemberre halasztott világbajnokságot megtartják, úgy a fiatal atléta Kenyában teheti majd le névjegyét a magasugrók között.

Fotó: Molnár Péter

– Egy nehéz hét után fáradt voltam már csütörtökre, így nem gondoltam volna, hogy ebből 2,16 lesz. Csodálatos érzés, és bár még friss az élmény, az ugrásom olyan jól sikerült, úgy érzem, maradt is még benne. A legnagyobb eredményem eddig 2,12 méter volt, másfél évvel ezelőtt, ez a mai viszont a felnőtt ranglista első helyét jelenti, holtversenyben. A végén egyedül ugrottam, ám a versenykörülmény így is adott volt, hiszen remek közönség előtt szerepelhettem. A jövőheti Honvéd-kupán a felnőttmezőnyben bizonyíthatok, a versenyzés mellett pedig ekkorra várom az egyetemi felvételről szóló értesítésemet is – tette hozzá a magasugró.

A döntők mellett, időfutamon elsőként ért célba a férfiaknál 100 méteren Kindle Szabolcs, 200 méteren Nadj Levente László, 300 méteren Török Kelemen László, 400 méteren Lendvai András, 400 méter gáton pedig Koroknai Máté. A nőknél 300 méteren Bányai Netta, 400-on Dávid Anna győzedelmeskedett.

PSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában