visszavágynak a jégre

2020.07.14. 09:26

A DEAC jégkorongcsapata hétfőn megkezdte a felkészülést a következő idényre – fotókkal

David Musial vezetőedző a hoki mellett arra is kíváncsi, hogy ökölvívásban, hogyan állnak helyt játékosai.

A felkészülés részeként a Nagyerdei Stadion aljában lévő SET-központban a játékosok egyik felének fizikai állapotát mérték fel a szakemberek, a többiek pedig a Debreceni Jégcsarnok melletti rekortán pályán vettek részt szárazedzésen.

David Musial vezetőedző beszélt a Hajdú-bihari Naplónak az elkövetkező hetek programjáról. – Majdnem mindenki megérkezett Debrecenbe, a csapat egyik fele teszteken vett részt a SET-központban, a másik pedig tréningezett, holnap pedig cserélnek majd. Ezek a vizsgálatok nagyon fontosak, mert volt egy nagyobb szünetünk a koronavírus miatt. A srácok három hónapig egyedül voltak otthon, de az eredmények alapján szépen dolgoztak. Az előttünk álló időszakban szinte minden nap lesznek foglalkozások, futás, erősítő gyakorlatok, és a játékosok részt vesznek box­edzéseken is. Ez augusztus harmadikáig tart, akkortól mehetünk majd a jégre.

– A szakember elmondása szerint az ökölvívás újdonság a csapat programjában. – Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire fekszik a fiúknak ez a sport. Én kipróbáltam, amikor játékos voltam, és nagyon szerettem, mert kemény kihívás volt.

Komoly csapat alakul

A nyáron több hokissal is erősített a DEAC. Ahogy azt korábban Fodor András szakosztályvezető elmondta a Naplónak, a klub stratégiája továbbra is az, hogy fiatal tehetséges magyarokból és tapasztalt légiósokból állítsanak össze egy sikeres gárdát. Az előbbi kategóriát erősíti Kiss Roland, aki az osztrák ifi- és juniorbajnoki címe mellett korosztályos világbajnoki érmekkel is büszkélkedhet, és Székesfehérvárról költözött a cívisvárosba. – Tegnap érkeztem Debrecenbe, már teljesen be is rendezkedtem a lakásba. Nagyon jól érzem magam már most az első napon, még nem találkoztam mindenkivel, de azon is túl leszünk hamarosan. Úgy látom, hogy itt egy komolyabb csapat lesz, mint ahova Fehérváron kerültem volna, szerintem nagyon jót fog tenni nekem, hogy ide kerültem. – A fiatal játékos elmondta, hogy még egy ideig szárazedzéseken vesz majd részt a társaság, de nagyon várják már, hogy augusztus elején birtokba vegyék a debreceni jeget, és utána minél hamarabb elkezdődjön a szezon. – Minél eredményesebbek szeretnénk lenni, konkrét helyezést nem szeretnék mondani, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb pozícióban végezzünk.

Kiss Roland, karrierje szempontjából is fontos idény elé néz, hiszen az utánpótlássikerek után tavaly decemberben bemutatkozhatott a felnőttválogatottban is. – Azt gondolom, hogy a DEAC-ban meg tudom mutatni, amit tudok. A csapat sikerén kívül még célom, hogy kihozzam magamból a legtöbbet, remélem ez sikerülni fog, mert szeretnék minél többször bekerülni a magyar válogatottba is – mondta a DEAC újdonsült játékosa.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában