labdarúgás

2020.06.06. 16:59

Vitelki Zoltán: Megértem a szurkolókat, a felelősség az enyém

A Kaposvár elleni csalódást keltő döntetlen elkeserítette és feldühítette a Loki-szurkolókat.

Fotó: Napló-archív

Mint ismert, szombat este a DVSC labdarúgói nem tudták legyőzni a már szinte kiesőnek mondható Kaposvárt a Nagyerdei Stadionban. A Loki hamar megszerezte a vezetést, de több gólt nem tudtak szerezni, ami a végén megbosszulta magát, mert néhány perccel a lefújás előtt egyenlítettek a vendégek, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. A meccs után a csalódott szurkolók egy csoportja a stadion mellett várt a csapatra, hogy számonkérjék rajtuk az eredményt és a mutatott játékot. Az összecsapás másnapján kereste meg a Hajdú-bihari Napló Vitelki Zoltán vezetőedzőt, hogy ossza meg gondolait a mérkőzésről és az azt követő eseményekről.

Sok volt a hiba

– Az igazság az, hogy hosszú volt az éjszaka. Nehéz bármit is mondani, mert természetesen nem erre készültünk, a minimális célkitűzés a győzelem lett volna, ezt nem tudtuk elérni. Kicsit bátortalannak éreztem a csapatot, sokkal nagyobb önbizalmat és elszántságot láttam az ellenfelünkön. Azt gondoltam, hogy a korán szerzett gól megnyugtat majd minket, és nem is játszottunk rosszul, de aztán belementünk olyan ki nem kényszerített hibákba, amik lehúzták a teljesítményt – mondta a szakember.

Dolgozni kell tovább

A Kaposvár számára szinte tét nélküli volt a találkozó, a tréner szerint ennek megfelelő produkciót nyújtottak a somogyiak. – Az ellenfél őszintén, felszabadultan játszott, nem arra mentek, hogy beállnak védekezni és valahogy ússzák meg a mérkőzést. Nekünk teljesen más tétje volt, élet-halál kérdés lett volna begyűjteni a három pontot. Bíztam benne, hogy ilyen nyomás mellett is tudnak majd futballozni a játékosok, sajnos ez az eredményben nem mutatkozott meg. Kicsit csalódás volt, hogy nem nagyon láttam viszont azokat a dolgokat, amiket az edzéseken megbeszéltünk. Törekvés volt rá, de az volt az érzésem, hogy a hit nem volt meg minden szituációban. Ki kell értékelnünk a meccset, meg kell néznünk, hogy hol hibáztunk és mit csináltunk jól, természetesen dolgozunk tovább, nincs más hátra. Nem is nagyon tudok mit mondani, csak ezt a sablonos szöveget, amiben azért hiszek.

Érthető reakció

A szakember a stadion mellett kiállt az összegyűlt drukkerek elé, és elmondta, hogy az övé a felelősség az eredményt illetően. – Érthető a szurkolók elkeseredése, mert nem ehhez vannak szokva. Nagyon bízom abban, ahogy eddig mellettünk voltak, ezután is mellettünk lesznek, és legközelebb nem ilyen apropóból kell majd találkoznunk velük a meccsek után.

A csalódott tömegből sokan azt rótták fel, hogy a futballisták közül többen nem „tették oda” magukat úgy, ahogy az elvárható lenne. Többen Tőzsér Dánielt és Bódi Ádámot, mint rutinos labdarúgókat kritizálták, hogy nem állnak élére a gárdának. – Nem mindenki ugyanúgy vezeti le magában a mérkőzés stresszét. Nyilván a „nagyobb” játékosoktól várják, hogy lendítsenek a csapaton, de ők is emberek, különbözőképpen dolgozzák fel ezt. Fontos, hogy legyen minél több vezéregyéniség egy társaságban, mert annál jobban húz a közeg, de az biztos, hogy most csapat szinten vallottunk kudarcot – mondta Vitelki Zoltán.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában