nyolcadik alkalommal

2020.06.06. 14:54

Újra lesz strandröplabda bajnokság

Ezúttal is női, férfi és vegyes párosok számára írták ki a sorozatot.

20190803 Hajdúböszörmény A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 6. fordulója Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Napló-archív

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a megyei röplabdaszövetség a Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A megmérettetésen ezúttal is női, férfi és vegyes párosok vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül. A hétfordulós bajnokság június 13-án kezdődik Hajdúböszörményben. A női, valamint a férfi párosok küzdelmeit szombaton, míg a vegyes párosokét vasárnap rendezik. A regisztráció és a jelentkezés mindkét nap reggel 9 és 10 óra között történik majd a fürdő bejáratánál.

Ajándékokat sorsolnak ki

Az idén is megyénk legnagyobb és legközkedveltebb strandjain zajlanak a mérkőzések. Ahogy a korábbi években is, az előkelő helyeken végzők az összesítést követően értékes ajándékokat vehetnek majd át. Minden fordulóban lesznek díjazások, emellett az összesített pontverseny győztesei elnyerik a Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság győztese címet. Újdonság, hogy több fordulóban, így a legelsőben is a részt vevő játékosok között ajándéksorsolást rendeznek, melyben röplabdázással kapcsolatos tárgyakat lehet nyerni: a nyitó megmérettetésen a fődíj egy versenylabda lesz. Fontos tudnivaló, hogy a böszörményi fordulóban az U15-ös korosztály részére külön versenyt is szerveznek. A bajnoksággal kapcsolatos minden információ megtalálható a megyei szövetség honlapján.

Vegyesen indulnak

– Már második éve fut ezen a néven a sorozat, amelynek a célja lehetőséget biztosítani a megyében a strandröplabdázás rendszeres és versenyszerű űzésére, a röplabda-, valamint a strandröplabda szakág megyei szintű népszerűsítése, illetve az ifjú tehetségek megismerése – ismertette a médiatámogatóként fellépő Hajdú-bihari Napló megkeresésére Szombathy András, a versenybizottság elnöke. – A bajnokságra nevezhet minden röplabdázni szerető játékos kortól és játéktudástól függetlenül, aki a versenykiírás rendelkezését elfogadja. Erőteljesen időjárásfüggő, hogy mennyien neveznek egy-egy hétvégén, értelemszerűen jobb időben jelentősen többen vannak, ha rossz az idő vagy egybeesik a bajnokság egy másik versennyel, akkor kevesebben jelennek meg. Amatőr játékosok és egyesületi sportolók vegyesen indulnak, természetesen más-más célokkal, de itt nemcsak a győzelem a lényeg, hanem az, hogy jól érezzék magukat, jót sportoljanak a résztvevők. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az első forduló a nézők számára még nem nyilvános, de a másodikra már szeretettel várunk minden érdeklődőt – mondta el Szombathy András.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában