OTP Bank Liga

2020.06.26. 09:21

Küzdelem és koncentráció: csak így tovább, Loki!

„Úgy gondolom, a szezon talán legfontosabb három pontját szereztük meg Mezőkövesden.”

Fotó: Napló-archív

Varga Kevin, a DVSC középpályása értékelte így csapata teljesítményét, a Mezőkövesd Zsóry FC otthonában az OTP Bank Liga 32. fordulójában lejátszott mérkőzést követően. A debreceni alakulat egy rendkívül küzdelmes, lüktető játékot hozó összecsapáson Garba 90. percben elért találatával 1–0-ra győzte le a matyóföldi gárdát. Mindkét csapat nagyon odatette magát, ezért a játékosoknak egy igen fárasztó, a közönség számára pedig élvezetes volt a meccs.

Meg nem adott gólok

– A pályán belül is éreztük a feszültséget, éppen ezért a küzdelem dominált a szerdai találkozón. A fáradtság azonban már látszik mindkét csapatnál, hiszen a bajnokság végéhez közeledünk, a heti két bajnoki mérkőzéssel pedig dupla terhelésnek vagyunk kitéve. Nem nagyon pihenhetnek a csapatok, mindenkinek megvannak a céljai. A szerdai ellenfelünknek, a Mezőkövesdnek a bronzérem, nekünk a bennmaradás a tét. Minden mérkőzés élet-halál kérdése – kezdte az összecsapás értékelését Varga Kevin.

[eweb-voting id="4147652"]

A Loki fiatal középpályása úgy látta, hogy a találkozón volt néhány ki nem kényszerített hiba, ami szerinte egyértelműen a fáradtságból adódott mind a két csapatnál. A találkozó első félidejére leginkább ez volt jellemző. Ezt támasztja alá, hogy abban a játékrészben mindkét oldalon volt egy-egy meg nem adott gól is.

– A fáradtsággal együtt azonban azt gondolom, hogy jó összecsapás volt, különösen a második félidőben. Az első játékrészben 15-20 percig kicsit lazább volt a játék, de utána érződött, hogy egyik csapatnak sem jó a döntetlen, próbáltunk előremenni, gólt szerezni. A meccs képe alapján azonban látszott, hogy egy gól dönt majd. Nagyon hajtottunk, hogy mi szerezzük meg azt a bizonyos találatot. Volt itt is, ott is helyzet, úgyhogy nagyon örülök, hogy a végén Garba révén nekünk sikerült betalálnunk az ellenfél kapujába, és utána a Mezőkövesdnek pedig már nem volt ideje az egyenlítésre. Talán a szezon legfontosabb három pontját szereztük meg szerda este.

Megdolgoztak érte

– Sokat kivett belőlem is ez a bajnoki, és eddig ez nem volt jellemző az előző meccseken. Fiatal szervezetem van, jó erőállapotban vagyok, vagyunk, odafigyeltem mindenre, amire lehetett. Eddig nem nagyon éreztem a fáradtságot, de szerdán ez már jobban kijött. Ebben döntő része volt annak, hogy a szokásos három helyett most csak két pihenőnapunk volt. De hála istenek fejben végig topon volt a csapat, ugyanakkor úgy éreztem, hogy a Mezőkövesd is jól koncentrált. Bármelyik gárda hibázott volna akár kicsit, akár nagyot, azt az ellenfél megbünteti. Ezért is volt fizikailag is, és szellemileg is fárasztó a találkozó. Visszamenőleg is láthatjuk, nagyon sok meccsen az utolsó pillanatokban születnek sorsdöntő gólok. Számoltunk azzal, hogy itt sem lehet kiengedni a legvégéig. Mindehhez, úgy gondolom, hogy volt egy kis szerencsénk is, mert az mindig kell a futballban, eddig ez nem volt nekünk, viszont megdolgoztunk érte.

„A játékosok által befektetett munka az utóbbi két meccsen kijött. Nagyon boldogok és motiváltak vagyunk, szombaton hazai közönség előtt pedig nyerni szeretnénk, és nyerni is fogunk.”

– fűzte hozzá végül Varga Kevin.

KZS

Sok szurkolót vár a Debrecen

A Paks együttesét fogadja a Loki szombaton 17 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban. Hatalmas téttel bír az összecsapás, hiszen itt dől el, melyik csapat marad az élvonalban. A klub kéri szurkolóit, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel igyekezzenek minél előbb megvásárolni belépőiket a szezon utolsó Loki-meccsére. A Nagyerdei Stadion honlapján és az ajándékboltban kedvezményes áron kaphatóak az elővételes jegyek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában