újra él a hagyomány

2020.06.24. 14:32

Ingatlan az építendő kerékpáros pályának

Ingyenes használatba adhat egy pallagi ingatlant az önkormányzat a Magyar Kerékpáros Szövetség részére a debreceni velodrom megépítése érdekében – erről is szavaznak a képviselők a holnapi ülésen.

20200613_Országúti kerekezők Balsánál_PS_KM

Fotó: Mediaworks-archív

A debreceni kerékpársportnak komoly hagyományai vannak, a XIX–XX. század fordulóján két nyitott kerékpáros pálya (velodrom) létezett a városban, a Vágóhíd utcán és a Nagyerdőn – írja az előterjesztés. A kerékpársportot ma országos szinten sújtó hiányosság az alapinfrastruktúra hiánya, nincsenek olyan létesítmények, ahol edzések, versenyek rendezhetők valamennyi szakágban. Magyarországon soha nem épült még fedett, fapályás velodrom.

Üzemelteti is

A javaslat szerint Debrecen a Magyar Kerékpáros Szövetség részére a saját beruházásában kialakítandó „Debreceni Kerékpáros Központ” megvalósítása érdekében, az önkormányzat tulajdonában lévő, Pallagon található ingatlant 15 évre ingyenesen használatba adja, továbbá vállalja a majdani létesítmény sportcélú fenntartását, üzemeltetését az ingyenes használat időtartama alatt. A beruházás előkészítésére a kormány a 2020-as és 2021-es költségvetésben biztosít forrásokat, az előkészítő szakaszra 453 millió forintot csoportosítottak át.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában