Strandröplabda

2020.06.30. 19:54

Berekfürdőn folytatódott a bajnokság

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei második fordulóját Berekfürdőn rendezték.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség-archív

A tavalyi versenyhez hasonlóan most is kiváló feltételek – frissen rotált homok, hűtőszekrény az üdítőknek, hangulatos zene, folyamatos locsolási lehetőség – várták a versenyzőket a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő munkatársainak köszönhetően. A hűsítésre nagy szükség volt, hiszen a nyár eddigi legmelegebb napján zajlott a verseny első része. Más kérdés, hogy a hölgyek szombaton késő délután már esőben fejezték be az érmes helyekért a mérkőzéseket – tudatta portálunkkal Szombathy András, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

Ismét szép számmal érkeztek résztvevők, romániai és szlovákiai párosok egyaránt indultak a hazai kettősökön kívül. Nevezett több NB I.-es teremjátékos, és Berkes Zoltán is regisztrált, aki néhány éve az országos strandröplabda bajnokságon 2. helyezést ért el.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség-archív

A 2004-ben és azután született lányok kategóriájában Magyar Fruzsina és Szarvas Nóra (Eötvös DSE) diadalmaskodtak, a Bojti Bernadett, Molnár Janka (HTE) és a Marienka Mihalčiková, Daniela Bačinska (Beach Club Mustang, Szlovákia) duók előtt.

A hölgyek 21 csapatos mezőnyében teljes Eötvös DSE-siker született. A győzelmet az előző fordulót is nyerő Fehérvári Vivien, Korompay Zsuzsanna páros szerezte meg, második lett Kozma Kitti és Kovács Anett, míg a bronzérmeket Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra szerezték meg. A negyedik helyre a felvidéki lányok – Timea Fedečková és Maria Mihalčiková – értek be.

Az összesített pontversenyben Fehérvári Vivien és Korompay Zsuzsanna tovább növelték előnyüket, 18-18 ponttal állnak a ranglista élén, őket követi 14-14 ponttal Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra.

A férfiak 21 párosa közül élvezetes csaták után F. Nagy Bence és Imre Tibor emelhették magasba a győzelemért járó kupákat, második helyre ért be Bakács Adorján és Vereb Márk, míg a bronzérmeket Berkes Zoltán és Lakatos Attila vihették haza.

A pontversenyt F. Nagy Bence és Imre Tibor vezetik 13-13 ponttal a 10 pontos Nagy Attila előtt.

Vasárnap a vegyes párosok versenynapján már a csoportmérkőzések is izgalmas találkozókat és meglepetéseket hoztak. Az ötszörös bajnokok, valamint a tavalyi szezon győztesei, Nagy Márton és Nagy-Szabó Kármen a csoportban ugyan vereséget szenvedtek, de a keresztjátékok során mégis beverekedték magukat a legjobbak közé. Végül a kategóriát a Smidróczki Dóra (Eötvös DSE), Imre Tibor (DEAC) páros nyerte, a döntőben minimális különbséggel legyőzve a Nagy-Szabó Kármen, Nagy Márton házaspárt.

A ranglista élén hármas holtverseny van a 14 pontot gyűjtő Imre Tibor, Nagy Márton és Nagy-Szabó Kármen között.

A verseny következő fordulójára már ezen a hétvégén sor kerül. Július 4-én, szombaton a női és férfi párosokat, július 5-én pedig a vegyes párosokat várják Hajdúböszörményben, a Bocskai Strandfürdő főbejáratánál 9 és 10 óra között.

Ezúttal is Tikkadt Szöcske üdítőt kapnak ajándékba a résztvevők, s ezen kívül igen változatos lesz a megnyerhető díjak, ajándékok sora:

  • A győztes párosok tagjainak minden felnőtt kategóriában 3 fő részére az Andromeda Travel Kft. díjmentes szállást biztosít Görögországban, a tengerparton, Makrygialos üdülőhelyen 7 éjszakára.
  • A dobogósok érem és oklevél díjazásban részesülnek.
  • A dobogós csapatok mindkét tagja külön-külön kupát nyer.
  • Az indulók között a regisztráció során kapott sorszám alapján sorsolást tartanak, amelyek révén a játékosok röplabdázással kapcsolatos ajándéktárgyakat vehetnek át.
  • Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában