mvfc

2020.05.11. 10:42

Mezei József nem ért egyet a szövetség döntésével

Szerinte eredményt kellett volna hirdetni a futsalbajnokságokban.

20190110 Veszprém Futsal Veszprém - MVFC Berettyóújfalu NB I. futsal teremlabdarúgó mérkőzés a Március 15. csarnokban A képen: Szabó Péter (10 - piros mez) Bognár Péter Zoltán (19 - bal, fehér mez) Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei Napló

Fotó: Veszprém Megyei Napló-archív

A Magyar Labdarúgó-szövetség múlt hétfőn bejelentette, hogy egészségügyi indokok miatt lezárja a honi futsalbajnokságokat. A döntés értelmében egyik osztályban sem hirdetnek végeredményt, nincs bajnok, sem érmesek, illetve nincsenek kiesők és feljutók sem. Minden klub abban az osztályban szerepelhet, ahol ebben a szezonban is tette. Egyelőre az a kérdés maradt nyitott, hogy melyik csapat indulhat majd a Bajnokok Ligájában.

„Tudom, hogy mindenkit, a szövetséget is a jó szándék vezérelt a döntés meghozatalakor, de ebben a formában nem értek vele egyet”

– mondta Mezei József, az MVFC Berettyóújfalu elnöke a Naplónak, majd folytatta. – Nemcsak a felnőttek, de az egész utánpótlás is hosszú hónapok óta keményen küzd a céljaiért. Ha ez október–november körül történik, akkor rendben van, de lejátszották a szezon háromnegyed részét. Akkor miért nem lehet a jelenlegi állás szerint kiosztani ezeknek a gyerekeknek az érmeket? Itt van az U20-as csapatunk például, akik másodikak a bajnokságban a DEAC mögött úgy, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a debreceniek. De én személy szerint szívesen beleegyeznék abba, hogy a DEAC kapja meg az aranyat, mi az ezüstöt és így tovább, mert mindenki megdolgozott érte.

Jólesne a lelkeknek

A Mezei-Vill elnöke szerint a felnőttbajnokságok szereplőinek is járt volna, hogy elismerjék az igyekezetüket. – A Nyírgyulaj néhány éve került fel az NB I.-be, nem érdemelné meg, hogy kapjon egy bronz­érmet? Megértem a Haladást is, hogy csalódottak, mert lett volna esélyük, hogy bajnokok legyenek, viszont a meccsek háromnegyedét lejátszottuk, és ki lehetne hirdetni az eredményt. Biztos lenne olyan, aki nem ért vele egyet, de a többség szerintem igen. A koronavírus amúgy is megnehezíti az életünket, jólesne a lelkeknek, ha elismernék a hosszú fáradságos munkát. Ahogy a többi csapat, mi is nagyon sokat tettünk a bajnoki címért, két döntetlenen kívül az összes meccsünket megnyertük, többek közt a Haladás ellen is mind a két összecsapást.

Beleszólt a vírus

Egyelőre még nincs konkrétum azzal kapcsolatban, hogy mi alapján nevezhetnek majd a csapatok az UEFA Futsal Bajnokok Ligájába. Mezei József úgy tudja, hogy végső esetben a csapatok által gyűjtött UEFA-koefficiensek dönthetnek ebben a kérdésben. – Mivel a Győr már megszűnt, ezért rajtunk kívül másnak sajnos nincsen ilyen. Azért mondom, hogy sajnos, mert bárcsak minél több magyar csapatnak lenne. De a vírus ebbe is beleszól, mert még azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán lesz-e a következő szezonban BL, és most nem is ez a fontos.

Ajándékokat adna

A berettyóújfalui klub elnöke nem szeretné, hogy játékosai elismerés nélkül maradjanak, ezért eltervezte, hogy ő maga gondoskodik majd róla.

„Aki sportolt, az tudja, hogy milyen kicsi dolgoknak is mekkora jelentősége lehet főleg a fiataloknál. Ezért szeretném a korosztályos csapatokat megjutalmazni az elért eredményeik alapján, valamilyen arany, ezüst vagy bronz színű ajándék formájában. Ezzel is szeretném azt erősíteni a lelkükben, hogy ne keseregjünk, hanem nézzük a dolgok pozitív oldalát”

– mondta Mezei József.

Bakos Attila

Borítókép: Szabó Péterék (pirosban) a bajnokság lezárásáig nem találtak legyőzőre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában