Vezércikk a Nemzeti Sportban

2020.05.23. 20:03

Írótudását csillogtatta a desperadós Zolnai András

Sikeres zenei karrierje mellett sportírásban is jeleskedik.

Fotó: Zolnai András-archív

A Nemzeti Sport internetes felületén, az Ahogy mi megéltük című rovatban egy-egy újságíró emlékszik vissza a számára fontos sportpillanatokra. A szerda este megjelenő írásban viszont Zolnai András számolt be egy emlékezetes kalandjáról a sorozat harminckilencedik epizódjában. A debreceni Desperado zenekar tagja, egyben dalszerzője korábban már nyert egy novellaíró versenyt, amit a FourFourTwo futballmagazin magyar változata hirdetett meg. Ezúttal a Nemzeti Sport várt olvasói élménybeszámolókat, és a cívisvárosi zenész által beküldött annyira tetszett a szerkesztőknek, hogy rövid időn belül le is közölték.

Zolnai András azt a történetet mesélte el nagyon szórakoztatóan, hogy miként jutott el az AC Milan–Manchester United Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére 2005 márciusában.

„Ez volt életem első meghatározó nagy fociélménye, BL-meccset mindig is szerettem volna élőben látni, és ekkor volt lehetőség rá, hogy ezt meg is valósítsam. Utólag visszagondolva igen veretes névsor volt mind a két oldalon, úgyhogy ez még inkább megszépíti az emlékeket”

– mondta a zenész a Naplónak.

Irány Róma

A vörös ördögökön kívül a dalszerző még az AS Roma és az FC Barcelona rajongója. – A szép focit szeretem, nagy hatással volt rám a Johan Cruijff-féle totális futball, amit a hetvenes években meghonosított, aztán tudjuk jól, hogy ezt Guardiola fejlesztette tökélyre, és ezért is nagy kedvenc a katalán klub. Idén Rómába már megvan a repülőjegyünk és a szállásunk is, úgyhogy bízom benne, hogy a Stadio Olimpicót meg tudjuk nézni. Valószínű, hogy mérkőzésre sajnos nem mehetünk, de valamennyire átvehetnénk a hely hangulatát. A barcelonai utazás is tervben van, főleg így, hogy már Debrecenből közvetlenül lehet odarepülni.

Zolnai „Zoy” András a San Siro lábainál | Fotó: Zolnai András-archív

Kedvencek a pályán

Zolnai András nemcsak Milánóban látta a Manchester Unitedet, hiszen szintén 2005-ben elkísérte a Lokit az Old Traffordra, a Bajnokok Ligája-selejtezőre. – Régen édesapám sokszor vitt ki, még DMVSC-meccsekre is a régi Nagyerdei Stadionba, úgyhogy nagyon érdekes volt a két kedvenc csapatomat egy pályán látni. Azt azért hozzáteszem, hogy nem volt túl szimpatikus az angol szurkolók hozzáállása. Amikor mondjuk Cristiano Ronaldo leültetett egy-két debreceni játékost, valamilyen trükkel, akkor hangosan nevettek többen is a nézők közül, ez azért kicsit rosszul­esett nekem. Nem igazán tisztelte a közönség a mieinket – mondta a zenész.

Eljön az idő

A muzsikus a sikeres nemzetközi szereplések után bízott benne, hogy egy stabil csoportkörös klubbá válik a DVSC, mint például a Rosenborg vagy a BATE Boriszov. – Elég konkrét időpontra tehető, amikor szerintem megtört valami a Lokinál. Pont a BATE ellen volt az ominózus BL-selejtező visszavágója, amikor Boudlát kiállították, és az utolsó percben kaptunk egy gólt. Azóta valahogy nem sikerül visszakapaszkodni, és ezt nagyon sajnálom. Pedig most már nem kellene Budapestre menni, hanem itt az új stadionban játszhatnánk.

„Nagyon bízom benne, hogy eljön az idő, amikor majd Debrecenben is Bajnokok Ligája-meccsen szurkolhatunk a Lokinak”

– mondta Zolnai András.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában