statisztika

2020.04.23. 21:34

DVSC: Bulath Anita negyven gólt vágott hétméteresből

A Loki átlövője ezzel dobogós a női kézilabda NB I. mezőnyében.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: BULATH Anita #20

Fotó: Napló-archívum

Hivatalos végeredményt ugyan nem hirdettek a női kézilabda NB I.-ben, de a csonka szezon azért így is tele volt statisztikai érdekességekkel. A Nemzeti Sport nemrég össze is szedett néhányat.

A sportlap cikke rámutat, a lejátszott 130 mérkőzésen 271 játékos szerepelt a 14 klub színeiben, a legkevesebb, 16 a Békéscsabánál, a legtöbb, 24 a Kisvárdánál. Tizennyolc olyan meccs volt, amelyen valamennyi hétméteresből gól lett. A legtöbb megítélt büntető, 15 a Fehérvár–Békéscsaba és a Mosonmagyaróvár–Dunaújváros találkozón volt, míg a legkevesebb, három a Kisvárda Vác és Fehérvár elleni meccsein. A legtöbb kimaradt büntetőt (hét) a Fehérvár–FTC csata hozta. A legtöbb kiállításnak számító 28 perc négyszer (FTC–Dunaújváros, Mosonmagyaróvár–MTK, DVSC-Mosonmagyaróvár és Dunaújváros–Szent István) fordult elő, összegez a Nemzeti Sport.

A kapusok közül a Vác nyáron a montenegrói Buducsnoszthoz igazoló, világbajnok brazilja, Bárbara Arenhart (jobbra) dobta a legtöbb gólt, szám szerint nyolcat. A legkevesebb találat a Szombathely–Dunaújváros (41 gól, 23–18), míg a legtöbb az MTK–Érd (75, 40–35) összecsapáson esett. A legnagyobb hazai győzelmet a Győr aratta a Kisvárda felett (45–19), míg a legnagyobb vendéggyőzelem a Szent István–Siófok (19–39) mérkőzésen született.

A lap összegzéséből az is kiderül, hogy a bajnokságban a debreceni Bulath Anita értékesítette a harmadik legtöbb hétméterest, szám szerint negyvenet.

Csak a dunaújvárosi Szekerczés Luca (52) és a fehérvári Claudine Mendy (41) tudta őt megelőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában