röplabda

2020.04.16. 16:59

A felépülés útján

A DEAC rutinos játékosa, Tóth Kitti januárban szenvedett súlyos sérülést. Kitti rehabilitációja jól halad, elmondása szerint hamarosan tökéletes állapotba kerülhet.

Fotó: deac.hu

A Magyar Röplabda Szövetség az előző héten jelentette be, hogy a koronavírus miatt a 2019/2020-as szezon lezárult. A DEAC női együttese az 5-9. pozícióért zajló rájátszást két győzelemmel nyitotta, így Kuszkó Zsolt tanítványai az első helyet foglalták el a táblázaton. Az MRSZ közleményében az is olvasható, hogy a helyezéseket nem osztják ki.

“Számítottam erre a döntésre. Nem örülök, hogy nem folytatódhat a bajnokság, hiszen a lányok egyértelműen lendületben voltak” – nyitotta a beszélgetést Tóth Kitti. “Nagy változások történtek a csapatnál a nyáron. Sajnos gyakran sérülések nehezítették az életünket. Úgy gondolom, a BVSC elleni januári mérkőzés egyértelműen fordulópont volt. Ezen a találkozón óriási akarat jellemezte a csajokat, a szemükben láttam a tüzet. A fővárosi összecsapás mellett a Hercules elleni 3:0-s győzelmünket emelném ki. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, negyven perc alatt le tudtuk zárni a mérkőzést” – mutatott rá rutinos röplabdázónk.

Fotó: deac.hu

Tóth Kitti számára a BVSC-vel vívott téli bajnoki nem csak a tisztes helytállás miatt marad emlékezetes, hiszen egy balszerencsés mozdulat miatt eltört a szárkapocscsontja.

“Pályafutásom legsúlyosabb sérülése volt ez. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy jól érkeztem a talajra, így a nagyobb bajt elkerültem. Ki merem jelenteni, ha nincs ez az esemény, két vállra fektettük volna a fővárosiakat. Örömteli, hogy hamar lekerült a lábamról a gipsz. Gyógytornára és kezelésekre járok. Jelenleg hatvan-hetven százalékos állapotban vagyok. Most kisebb mélypontra kerültem, ugyanis a funkciós mozgások fájdalmat okoznak. Az mindenképpen fontos, hogy egy kiváló szakemberrel dolgozhatok, aki tudja, hogy mikor kell visszavenni. Köszönöm, hogy a klub, az edzőm és a csapattársaim mellettem állnak és segítenek a felépülésemben. Szerintem egy hónap múlva már visszanyerem a régi formámat. Szeretnék a következő idényben is segíteni a DEAC-nak, de az edző dönti el, hogy szükség van-e rám” – zárta mondandóját Tóth Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában