sikereket érnek el

2020.03.10. 13:04

„Kivirágoznak” a gyorskorcsolya tehetségei Debrecenben

Hobbinak indult, igazi tehetséggondozóvá vált a Debreceni Jégvirág KSE.

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Lengyel Anikó – édesapjával karöltve – a korcsolyázás népszerűsítése céljából hozta létre az egyesületet 2006–ban. Eleinte főleg a hobbikorcsolyázás állt a középpontban, a tanfolyamok mellett iskolás és óvodás csoportoknak tartottak foglalkozást. Később a rekreációs– valamint szinkronkorcsolya oktatás is felkerült az egyesület palettájára. Mivel Lengyel Anikó – az egyesület elnöke és vezető szakedzője – műkorcsolya szakedzői végzettséggel rendelkezik, a versenyszerű műkorcsolya oktatást is megkezdték.

Elindult a szakosztály

– 2011–ben merült fel az igény a rövidpályás gyorskorcsolya szakosztály kialakítására, melyet sikeresen el is indítottunk. 2019–től már csak ebben a szakosztályunkban vannak versenyzőink és teljes erővel ezen sportág népszerűsítéséért és a versenyzőbázis növeléséért dolgozunk. Jelenleg 23 utánpótlás korú gyermek jár az egyesületünkbe. Közülük 12–en versenyzők, de a jövőben ezt a számot szeretnénk bővíteni. A legkisebb korosztálytól (8 éves) vannak versenyzőink egészen a junior korosztály végéig, 14–15 éves korig – osztotta meg a Naplóval az egyesület elnöke.

Jönnek az eredmények

A lelkiismeretes oktatás nagyszerű eredményekkel is párosul. Az alapítás óta rengeteg nemzetközi és hazai sikert is elértek az egyesület sportolói.

Fotó: Debreceni Jégvirág KSE

– Tavaly Végi Lia mindhárom távon és összetettben is korosztályos magyar bajnok volt. Kókai Balázs idén nem versenyzett ugyan, de az előző szezonban utánpótlás válogatott kerettag volt. A múlt hétvégi országos bajnokságon sajnos betegségek és sérülés miatt nem tudott mindenki részt venni, de így is kiváló eredményekkel zártunk. Ráadásul a hazai rendezésű Európa-bajnokság is hatalmas siker volt. Sok új gyermek jött és érdeklődött a sportág iránt és azóta is a csapat tagjai – emelte ki Lengyel Anikó.

Cél a további fejlődés

Mint nevelő egyesület, a Jégvirág azon dolgozik, hogy a jövőben, a kezeik közül kikerülő gyermekek is képviselhessék hazánkat az EB–hez hasonló rangos világversenyeken. Az elnök szerint azonban ahhoz, hogy a terveik szerint fejlődjenek és bővüljön a csapatuk, sokkal több jégidőre lenne szükségük, mint amennyivel most rendelkeznek. Egyelőre önfenntartó az egyesület, a szülői befizetésekből és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által adott támogatásból finanszíroznak mindent.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában